Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 29 Mart 2020 - 17:48 Yorum: 0

TÜRKOĞLU "Sağlık çalışanları bir bütündür, Performans ücreti herkesin hakkı"

Öz Sağlık İş Sendikası Malatya İl Başkanı Mustafa Türkoğlu, sağlık çalışanlarına ödenecek olan ücretin sadece memurlara değil tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKOĞLU 'Sağlık çalışanları bir bütündür, Performans ücreti herkesin hakkı'

Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya İl Başkanı Mustafa TÜRKOĞLU " Sağlık çalışanları bir bütündür, Performans ücreti herkesin hakkı" ,

Öz Sağlık İş Sendikası Malatya İl Başkanı Mustafa Türkoğlu, sağlık çalışanlarına ödenecek olan ücretin sadece memurlara değil tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerektiğini söyledi.


Başkan Mustafa Türkoğlu, sağlık çalışanlarına ödenecek olan performans ücretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Performans ücretlerinin tavandan ödenmesine yönelik açıklamayı olumlu bulduklarını ancak sağlık çalışanlarının sadece memurlardan ibaret olmadığını ifade eden Türkoğlu, “Sağlık çalışanları bir bütündür” dedi.
Türkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bütün sağlık çalışanlarımız korona virüsü salgını ile her türlü riske rağmen sorumluluk bilinci ile hayatlarından ödün vererek yaptığı fedakâr mücadele ile gurur kaynağımız olmuştur. Çalışanların hastalarla ilk muhatap olan hasta karşılaşmalar, tıbbı sekreterler, hasta odalarını temizleyen her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri, hastaların güvenliğini sağlayan güvenliklerimiz, hastaların bakımından sorumlu bakım personellerimiz, klinik destek personelimiz teknisyenlerimiz ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden nakil yapan ambulans sürücülerimiz kısaca tüm sağlık çalışanlarımız bu süreçte ayrım yapılmadan unutulmamalıdır. Ayrıca hastane sınırları dışında çalışan ve unutulan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet personellerimizde virüse karşı bakmakla yükümlü oldukları(engelli/yaşlı/çocuk/kadın) kişiler için görevleri başında büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Bu ek ödemeden bu çalışanların da faydalanması gerektiğini ve asla ayrım yapılmamasını söyledi. Ayrım yapılmadan adaletli ve tüm çalışanları kapsayan bir düzenleme yapılmasını temenni ediyoruz.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber