Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Eylül 2014 - 16:53 Yorum: 0

Türksat 4A'ya kanal geçişi yapılması

Kanal frekanslarının değişmesi nedeniyle Erzurum'daki uydu tamircileri büyük yoğunluk yaşadı

Türksat 4A'ya kanal geçişi yapılması

ERZURUM (AA) - Türksat 4A haberleşme uydusuna geçiş yapılmasının ardından televizyon yayınlarının frekanslarını ayarlayamayan Erzurumlular elektronikçilere akın etti.

Türksat 2A haberleşme uydusunun gece saatlerinde Türksat 4A'ya aktarılmasıyla televizyon kanallarının frekansları değişti. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik algılarken, aktarım nedeniyle televizyon kanallarının frekansları da değişti.

Değişikliği algılamayan uydu cihazı sahibi vatandaşlar, elektronikçilere başvurdu. İş yeri sahipleri, uzun kuyruklar oluşturarak cihazlarını ayarlamayı bekleyen vatandaşların taleplerini karşılamakta zorluk çekti. Vatandaşları süre veren elektronikçiler, 10 lira karşılığında frekansları yükleyerek teslim etti.

Kentte televizyon tamirciliği yapan Cafer Aydoğan, 4A uydusunun kapasitesinin yüksek olduğunu ve yayınların daha iyi bir duruma geleceğini belirterek, "Bu bir kaliteye geçiş dönemi. İnsanlar önce ne olduğunu anlayamadılar ancak bize danışan kişilere gerekli açıklamaları yaptık. Eskiye göre kapasite artacak. Vatandaş artık daha çok HD yayın yapan kanal izleyebilecek. Orta Asya'dan Afrika'nın ücra köşelerindeki yayınlar algılanabilecek. Görüntü kalitesinde artış olacak" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber