Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2019 - 16:13 Yorum: 0

Tuşba Belediyesi ‘ambalaj atıkları geri dönüşüm sözleşmesi’ imzaladı

Van'ın Tuşba Belediyesi, 2 ayrı firma ile "ambalaj atıkları geri dönüşüm sözleşmesi" imzaladı.

Tuşba Belediyesi ‘ambalaj atıkları geri dönüşüm sözleşmesi’ imzaladı

Van'ın Tuşba Belediyesi, 2 ayrı firma ile "ambalaj atıkları geri dönüşüm sözleşmesi" imzaladı.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ile Vangölü Duranlar Geri Dönüşüm Hurdacılık Oto Nakliyat İhracat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi yetkilisi Musa Duran ve Ay-Si Van Geri Dönüşüm Turizm Nakliyat İthalat İhracat Sanayi Limitet Şirketi Bertaraf Hizmetleri yetkilisi Sinan Aybar tarafından "ambalaj atıkları geri dönüşüm sözleşmesi" imzaladı. Yapılan sözleşme ile Tuşba Belediyesi sınırları içinde kamu kurum ve kuruluşları, okullar, büyük marketler ve çeşitli iş yerlerinde tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıkları kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve ekonomiye geri kazandırılması sağlanacak.

Büyük bir hızla artan nüfus, gelişen sanayi ve teknolojideki ilerlemeler sonucunda insanların doğal çevresi üzerindeki etkilerinin de giderek arttığını ifade eden Başkan Akman, doğal kaynakların hızla tükenmesi, "geri kazanım ve çevre" konusunun dünya gündeminin ilk sıralarına yerleştirdiğini söyledi. Doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması, gelecek nesillerin de kaynak sıkıntısı çekmemesi açısında büyük önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Akman, "Bu sözleşme ile atıkların geri dönüşüme kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır" dedi.

Ekolojik dengenin sağlanması adına geri dönüşümün şart olduğunu anlatan Başkan Akman, geri dönüşüm olmadan çöpleri bir yerde biriktirmek veya toplamanın belediyecilik olmadığını söyledi. Başkan Akman, "Çöpleri zamanında ve sağlıklı bir şekilde toplanması ve toplanan çöplerin geri dönüşüme kazandırılması gerekir. Belediye olarak geri dönüşümü çok önemsiyoruz. Bu bilinçle sürenin hemen bitiminde firmalarımızla tekrar sözleşme imzalayarak, ambalaj atıkların düzenli olarak toplatılarak geri dönüşüme kazandırılması sağlanacak. Bu bilinçle el ele vererek kentimizi daha güzel ve yaşanılır bir memleket yapalım" ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediyesi ‘ambalaj atıkları geri dönüşüm sözleşmesi’ imzaladı

Tuşba Belediyesi ‘ambalaj atıkları geri dönüşüm sözleşmesi’ imzaladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber