Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2014 - 14:53 Yorum: 0

Tuşba Belediyesi'nden sığınmacılara 80 bin lira yardım

VAN (AA) - Van'ın Tuşba ilçesi belediye meclisi, Irak ve Suriye 'deki olaylar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye 'ye sığınan savaş mağdurları için 80 bin lira ayni yardım yapma...

Tuşba Belediyesi'nden sığınmacılara 80 bin lira yardım

VAN (AA) - Van'ın Tuşba ilçesi belediye meclisi, Irak ve Suriye 'deki olaylar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye 'ye sığınan savaş mağdurları için 80 bin lira ayni yardım yapma kararı aldı.

Tuşba Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye gelen savaş mağdurları için 80 bin lira ayni yardım yapılacağı ve belediye meclis üyelerince yardımların zamanında, eksiksiz ulaştırılması için bir komisyon kurulduğu bildirildi.

Belediyenin 2015 yılı mali bütçesini görüşen meclisi üyeleri, gündemin son sırasında yer alan "sığınmacılara yardım yapılması" maddesini öne çekerek görüşmeye açtı.

Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Parti'li meclis üyesi Mehmet Utku, Suriye ve Irak'tan gelerek, Suruç ve Cizre'ye sığınan insanlara hükümetin sağladığı olanakların yanı sıra birçok belediye ve sivil toplum örgütü tarafından çeşitli yardımların yapıldığını anımsatarak, Tuşba Belediye Başkanlığı olarak sığınmacılara 65 bin lira yardım yapılmasını önerdi.

HDP grubu adına söz alan Fehim Oflaz ise Kurban Bayramı'nda düzenledikleri kampanyada vatandaşların yaptığı yardımın ihtiyaç olan bölgelere gönderildiğini bildirerek, insanların barınma sorunu da yaşadığını, bu nedenle 100 bin lira nakdi yardım yapılmasını önerdi.

Karşılıklı görüşlerin dile getirilmesinin ardından yapılan oylamada, sığınmacıların ihtiyaçları için 80 bin liralık ayni yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi. 

Belediye tarafından oluşturulacak komisyonun yapacağı ön çalışma sonucu, ihtiyaçlara göre alınacak yardım malzemeleri, iki partiden meclis üyeleriyle Suruç ve Cizre ilçelerindeki sığınmacılara teslim edilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber