Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 17:53 Yorum: 0

Tuşba Belediyesinden tarihi mirası koruma seferberliği

Van'ın Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kentin tarihi mirasları arasında önemli bir yeri olan Çarpanak ve Adır adalarında yıllardır...

Tuşba Belediyesinden tarihi mirası koruma seferberliği

Van'ın Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kentin tarihi mirasları arasında önemli bir yeri olan Çarpanak ve Adır adalarında yıllardır yapılamayan temizlik seferberliğini başlattı.

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Temizlik İşleri Birimine bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinde teknelerle adalara geçerek temizlik çalışmalarını başlattırdı. Temizlik İşleri Birimine bağlı 50 personelle aynı anda iki adada yürütülen temizlik çalışmalarında, Çarpanak ve Adır adalarındaki tarihi eserlerin iç ve dış çevresinde titiz bir temizlik yapıldı. Uzun süren temizlik çalışması sonunda toplanan katı atıklar teknelere yüklenerek karaya çıkarıldı. Geri dönüşüm merkezine getirilen cam, plastik ve kağıtlar ayrıştırdıktan sonra geri kalanlar ise vahşi depolama alanına taşındı. Uzun yıllardır sahiplenilemeyen bu tarihi mekanların korunması için de ayrı çalışmalar başlatan Tuşba Belediyesi, tarihi dokuya zarar veren ve ekolojik yapıyı bozan tüm zararlı ve zehirli maddelerden alanı arındırdı.

Yapılan temizlik çalışması hakkında bilgi veren Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Vehbi Akyürek, çok anlamlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Geçen yıl periyodik aralıklarla her iki adada temizlik çalışması yürüttüklerini dile getiren Akyürek, "Aynı çalışmayı bu yıl da büyük bir titizlikle yürütmekteyiz. Bu adalarda yaptığımız çalışmalar, buraları gezmeye gelen turistlerin ilgisini daha da arttırmaktadır. Temiz ve hijyenik bir ortamın yanı sıra ekolojik değerlerin üst seviyede olduğu adaların korunması en önemli hedefimizdir. Kültürel mirasların korunması içinde bu çalışmaları çok hassas bir şekilde yürütmekteyiz. Ekiplerimiz sabahın erken saatlerinde bağlı oldukları mahalle muhtarlarının gözetiminde teknelerle adalara geçerek çalışmalarını başlattılar. Gün boyu süren çalışmanın ardından topladığımız katı atıkları teknelerle karaya ulaştırdıktan sonra cam, plastik ve kağıtlar ayrıştırdıktan sonra geri kalanlar vahşi depolama alanına taşındı. Tuşba ilçesi sınırlarında bulunan adaların temizliğini periyodik olarak yapacağız. İlçemizin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi adına Tuşba Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Buradan öncelikle bu çalışmaların titizlikle yürütülmesi konusunda bizlere talimat veren Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve çalışmaları yürüten saha arkadaşlarımıza, tekne desteğinde bulunan Yaylıyaka (Adır) ve Çitören (Zeve) mahalle muhtarlarımıza çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediyesinden tarihi mirası koruma seferberliği

Tuşba Belediyesinden tarihi mirası koruma seferberliği

Tuşba Belediyesinden tarihi mirası koruma seferberliği

Tuşba Belediyesinden tarihi mirası koruma seferberliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber