Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2014 - 14:43 Yorum: 0

Tuşba'da halk günü toplantısı

VAN (AA) - Tuşba Belediyesi tarafından halkın istekleri, dilekleri, dertleri, önerileri ve taleplerini doğrudan başkana iletebildiği halk günü toplantıları devam ediyor.Tuşba Belediye Başkanı...

Tuşba'da halk günü toplantısı

VAN (AA) - Tuşba Belediyesi tarafından halkın istekleri, dilekleri, dertleri, önerileri ve taleplerini doğrudan başkana iletebildiği halk günü toplantıları devam ediyor.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin seçim beyannamesinde belirttiği AK Belediyecilik Projesi olan halk günü toplantıları sürüyor.

Belediye meclisi salonunda gerçekleşen son toplantıya imar, zabıta, fen işleri, park ve bahçeler gibi birimlerin müdürleri ile meclis üyeleri katıldı.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen belediye başkanı Özgökçe, kesinlikle belediyenin personel alımı olmadığının altını çizerek, Büyükşehir yasasıyla belediyelere devredilen İl Özel İdaresi çalışanlarıyla yeteri kadar personel atamasının yapıldığını söyledi.

Özgökçe, işsizliği minimize etmek için TUŞMEK projeleriyle başta dezavantajlı kadın, engelli ve gençlere yönelik hazırlanan meslek edindirme ve geliştirme projelerinin AB ve bakanlıklar nezdinde değerlendirme sonuçlarını beklediklerini bildirerek, bölgede yaşanan en büyük sorunların başında işsizlik geldiğini ifade etti.

Hazırlanan proeler kapsamında yöre halkına önce mesleki eğitim verip ardından iş sahibi olmalarını sağlayacaklarını anlatan Özgökçe, "Biz belediye olarak, yerel yönetimler olarak belki işçi ve eleman alamıyoruz. Ancak eleman alımları yapılacak olan bütün iş yerleri ile ilgili meslek kurslarıyla eleman yetiştireceğiz. Önce balık tutmayı öğreteceğiz, sonra İnşallah herkes evine helalinden ekmek götürebilecek" diye konuştu.

Vatandaşların, park ve bahçeler, imar ve fen işleri gibi birimlerle ilgili sorunlarını aktardığı toplantıda, birim müdürleri de gelen istek ve önerileri tek tek not aldı.

Özgökçe, kendilerine içme suyu, doğal gaz ve elektrik kesintileri konularında aktarılan sorunları ilgili birim müdürlerini telefonla arayarak vatandaşlar adına şikayetlerini iletti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber