Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 31 Mart 2020 - 18:18 Yorum: 0

TÜSEB koronavirüs ile mücadelede etkin rol alıyor

Türkiye'de gerçekleştirilen Covid-19 testlerinin sayısının artırılması ve ülke test kapasitesinin artırılması amacıyla TÜSEB tarafından her gün...

TÜSEB koronavirüs ile mücadelede etkin rol alıyor

Türkiye'de gerçekleştirilen Covid-19 testlerinin sayısının artırılması ve ülke test kapasitesinin artırılması amacıyla TÜSEB tarafından her gün yeni bir destek mekanizması oluşturuluyor.

Gerek kamuoyundan gerekse de bilimsel çevrelerden takdir toplayan TÜSEB yönetimi Covid-19 mücadelesinde oldukça aktif hale geldi. Tanı laboratuvarlarında ihtiyaç duyulan tüm personele projeler aracılığı ile geçici istihdamlar sağlanarak, gerekli eğitimler ivedilikle sağlanıyor. Bu amaçla TÜSEB tarafından Covid-19 ile mücadeleye özel ve salgın süresince aktif olacak "Covid-19 İle Mücadelede İhtiyaç Duyulan Personel İstihdamı" çağrısını ilan etti.

Bu çağrı kapsamında Ülkemizin farklı bölgelerinde kurulu/kurulmakta olan Covid-19 tanı merkezlerinde çalıştırılmak üzere biyoloji veya moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunu, qPCR analizleri konusunda tecrübeli personelin geçici istihdam edilmesi amaçlanıyor. Proje süresinin 2 ay olacağı, personelin TÜSEB bünyesinde ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, ve Adana'da istihdam edileceği, ihtiyaca göre yeni iller için ayrıca duyuru yapılacağı açıklandı. Başvuruların https://tbys.tuseb.gov.tr/ linkinden yapılabileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber