Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 30 Mart 2017 - 14:43 Yorum: 0

TÜSİAD, Sanayi 4.0 Günlerinin ilkini gerçekleştirdi

TÜSİAD, Sanayi 4.0 üzerine bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere yıl boyu sürdüreceğini açıkladığı TÜSİAD Sanayi 4.0 Günlerinin ilkini...

TÜSİAD, Sanayi 4.0 Günlerinin ilkini gerçekleştirdi

TÜSİAD, Sanayi 4.0 üzerine bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere yıl boyu sürdüreceğini açıkladığı TÜSİAD Sanayi 4.0 Günlerinin ilkini bugün gerçekleştirildi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Sanayi 4.0 üzerine bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere yıl boyu sürdüreceğini açıkladığı Sanayi 4.0 Günlerinin ilkini bugün TÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirdi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik etkinlikte gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, "Dijitalleşme rüzgarı sağlıktan finansa, enerjiden tarıma tüm sektörlerdeki iş yapış biçimlerini dönüştürüyor. Bu süreçte ekonomilerin itici gücü olan sanayi sektörü de gerek üretim modelleri gerekse tedarik zinciri itibarıyla bu dönüşüm rüzgarından derinden etkileniyor. Var olan endüstriler yeniden tanımlanıyor. Daha önce tahayyül bile edemeyeceğimiz sektörler, yeni meslekler, yeni iş tanımları, yeni organizasyonel yapılar, yeni bir iş kültürü ortaya çıkıyor. Bu dönüşüme uyum sağlayamayan şirketler ve ülkeler küresel yarışta rekabet edemiyorlar. Biz de Türkiye olarak bir yol ayrımındayız. TÜSİAD olarak dijital teknolojilerin yerlileştirilmesinden işgücü yetkinliklerinin artırılmasına, eğitimden kurumsal kültüre, Sanayi 4.0'ın dokunduğu her alanda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

Toplantıda TÜSİAD Sanayide Dönüşüm Yuvarlak Masa Başkanı Bahadır Balkır, TÜSİAD'ın Sanayi 4.0 çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Balkır, "Değer zincirinin tüm bileşenlerinde gerçekleşmesi gereken bu dönüşüm kuşkusuz tüm paydaşların rol aldığı çok boyutlu ve uzun soluklu bir çabayı gerektiriyor. Bir Türkiye projesi olarak gördüğümüz bu sürece katkı amacıyla Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz çok çeşitli projeler sürdürüyor. Yaptığımız çalışmalar süresince farkındalığın artırılmasının, tecrübelerin ve bilginin paylaşılmasının bu alanda hızlı ama doğru adımlar atılması açısından ne kadar önemli olduğunu gördük. Bugün ilkini yapmakta olduğumuz "Sanayi 4.0 Günleri" toplantılarını da bu amaçla gerçekleştireceğiz. Sanayi 4.0 Günlerini bu yolda edinilen bilgileri, kazanılan tecrübeleri paylaşacağımız bir etkinlik olarak tasarladık" şeklinde konuştu.

Ardından, TÜSİAD Sanayi 4.0 Çalışma Grubu Başkanı Ali Rıza Ersoy sanayinin dijital dönüşümü hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber