Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ekim 2014 - 14:18 Yorum: 0

TÜSİAD Van'a gelecek

VADSİAD Başkanı Çiftçi: "TÜSİAD bu çalışmayı çözüm sürecinin iktisadi ayağını oluşturmak için yaptı. TÜSİAD'ın 6 Kasım'da Van'a gelmesinin bu gergin sürece bir katkı sağlayacağına inanıyoruz"

TÜSİAD Van'a gelecek

VAN (AA) - Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Anadolu buluşmaları programı kapsamında Mardin, Cizre ve Batman'ın ardından 6 Kasım'da Van'a gelecek.

Van Dinamik Sanayici İş Adamları Derneği (VADSİAD) Başkanı Suat Çiftçi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, 6 Kasım'daki toplantı öncesi basınla bir araya geldi.

Bir kahvaltı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çiftçi, TÜSİAD'ın bu çalışmayı çözüm sürecinin iktisadi ayağını oluşturmak için yaptığını söyledi.

"TÜSİAD'ın 6 Kasım'da Van'a gelmesinin bu gergin sürece bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" diyen Çiftçi, çok sayıda iş adamının kente geleceğini belirtti.

Çiftçi, Van TSO ile TÜSİAD'ı getirip, Türkiye'nin ilgisini bir gün de olsun Van'a çekmeyi düşündüklerini dile getirerek, "Aslında bu gergin ortamın bir barış elçisi olarak da düşünebiliriz. Çünkü TÜSİAD Türkiye'de çok önemli bir kurumdur. Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir kurum konumundadır. Sonuç olarak barış ayağını buradaki halka aktarmak, bunun yanı sıra Van’ın önemli konularından biri olan turizm değerini konuşmak üzere otel sahipleri bu toplantıda yer alacaklar" şeklinde konuştu.

Van TSO Başkanı Takva ise TÜSİA'ın Van'a gelişini önemsediklerine dikkati çekerek, "Sürekli Doğu ve Güneydoğu'daki Kürtlerin yaşadığı coğrafyada algı kırılmaları yaşanıyor. Hepimiz bunu iliklerimize kadar yaşıyoruz" dedi.

Takva, bu çerçevede iş dünyasının sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsanlar gelsinler burada yatırım yapsınlar, iflas etsinler bu iyi bir şey değil. Bu hepimizde onarılmayacak ekonomik kırılmalar yaratabilir ama en azından gelip görmeleri bile, potansiyeller hakkında bir fikir edinmeleri bile ileride kuracağımız iş birlikleri açısından önemli bir açılım yaratır. Aslında TÜSİAD'ın toplumsal meselelere duyarlılığını hepimiz biliyoruz. Zaman zaman hükümetlere, iktidarlara karşı en azından ekonomik bir duruş da ortaya koymuşlardır. TÜSİAD'ın Van ziyaretini, Van'ın en kırılgan olduğu dönemlerde, çok anlamlı, korunması ve önemsenmesi gereken bir mesele olarak algılıyoruz. Van'a gelmeleri, elbette bizim de onları bu çerçevede sahiplenmemiz, desteklememiz anlamına geliyor ki biz de bunu yapacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber