Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 10 Ekim 2016 - 19:23 Yorum: 0

Tutuklanan öğretmenden ilginç ByLock savunması

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gözaltına alınan 3 öğretmen ve...

Tutuklanan öğretmenden ilginç ByLock savunması

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gözaltına alınan 3 öğretmen ve 1 üniversite öğrencisi tutuklandı. Tutuklanan öğretmenin ByLock savunması ise şaşırttı.

15 Temmuz'da Türkiye'de bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Gebze Cumhuriyet Başsavcıvekili Sıddık Ilgar'ın talimatıyla yapılan operasyonda 10 öğretmeni ve 1 üniversite öğrencisi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 11 kişi, bugün Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen öğretmenlerden S.E., M.D., Ş.K. ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde okuyan E.O. tutuklandı. 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan öğretmenlerden S.E.'nin yaptığı ByLock savunması ise şaşırttı. Evli olduğu öğrenilen öğretmen savunmasında, "FETÖ'cü değilim, ByLock'u bayan arkadaşımla yazışmak için indirdim" dedi.

Şüphelilerden bazıları emniyet ve mahkemede verdikleri ifadelerinde ByLock programını telefonlarına indirmediklerini ve kullanmadıklarını savunurken, bazıları ise ortak ADSL hattından kendilerinin haberi ve bilgisi olmadan giriş yapıldığını söylediği öğrenildi. Bir şüphelinin ise ByLock programının cemaatten bir arkadaşı tarafından telefonuna yüklendiğini ve onun tarafından kullanıldığını beyan ettiği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber