Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 10:48 Yorum: 0

Tütün Ekimleri Sona Erdi

Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, tütün fide ekimlerinin tamamlanması ile birlikte tüm çiftçilere bol kazançlı...

Tütün Ekimleri Sona Erdi

Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, tütün fide ekimlerinin tamamlanması ile birlikte tüm çiftçilere bol kazançlı bir yıl dileğinde bulundu.

Türkiye'de bu yıl 106 bin hektar alanda tütün ekiminin yapıldığını belirten Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, tüm ütün üreticilerine bol kazançlı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu. Ege'de birinci el tütün kırımlarının başladığını belirten Solgun, "Bu yıl ülkemizde 106 bin hektar alanda tütün ekimi yapılmıştır. Geçen yıl 93 bin hektar alanda tütün ekimi yapılırken bu sene ise 106 bin hektar alanda ekim yapıldı. Yani 13 bin hektar alanda bu yıl bir artışımız söz konusu olmuştur. Türkiye'de yetişmeyen tütün çeşidi yoktur. Türkiye'nin kırsal ve kıraç toprakları tek ilacı tütündür. Ülkemizin bu topraklarını ancak ve ancak tütün ile buluşturmamız lazım" dedi.

Türkiye'nin ithalattan ihracata geçmesi için gayretle mücadele ettiklerinin altını çizen Solgun, "Bu yıl Muş'ta yaptığımız Uluslararası Tütün Çalıştayı'nın son raporu büyük bir önem araz etmektedir. Bu raporumuza istinaden Ramazan ayı sonunda tüm yetkili Bakanlıklarımızla istişarelerde bulunacağız. Ülkemize ithal edilen ürünlerin azaltılması için tüm çabalarımızı harcayacağız. Diliyoruz, umuyoruz ve temenni ediyoruz ki ithalatçı değil ihracatçı olacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRK TÜTÜNÜ EKONOMİYE BÜYÜK BİR KATKI SAĞLIYOR"

Türk tütününün ülke ekonomisine çok büyük bir katkısının olduğunu vurgulayan Solgun, "Bir zamanlar bu ülkenin borcu tütün ile ödendiğini çok iyi biliyoruz. Tütün ülkemizin bir varlığıdır. Ülkemizde halen 70 bin ailenin geçim kaynağıdır. Bu binlerce aile demektir. Onun için Türk tütününün geliştirilmesi ve daha geniş alanlara yayılması için gayretle çalışacağız. Türk tütünü derken sadece sigara akla gelmesin. Bunun ciddi bir ekonomik boyutu var. Emin olun ülkemiz bundan çok ve çok kazançlı çıkacaktır. Tekrar dan bu yıl tüm üreticilerimize bol kazançlar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Tütün Ekimleri Sona Erdi

Tütün Ekimleri Sona Erdi

Tütün Ekimleri Sona Erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber