Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

Tuz mağarası ferahlığını ev ortamına taşıdı

Astım hastalarının nefes darlığı sorununu hafifletmeleri için gittikleri kaya tuzu mağaraları, Ankaralı bir girişimciye ilham kaynağı oldu

Tuz mağarası ferahlığını ev ortamına taşıdı

ANKARA (AA) - ERDAL ÇELİKEL - Astım, bronşit gibi nefes darlığı rahatsızlıkları bulunanlara önerilen kaya tuzu mağarası terapilerinden ilham alan Ankaralı bir girişimci, Himalaya tuzundan yararlanarak nefes sorunlarını hafifleten elektronik panel üretti. 

Firmanın sahibi Murat Dağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarını 2005 yılında kurduklarını ve temel amaçlarının sağlıklı yaşam ürünleri üzerine çalışmak olduğunu söyledi. Bu anlamda ev tipi sauna sistemleri üreterek iş hayatına başladıklarını ifade eden Dağcı, daha sonra SPA merkezleri, lüks otellerin sauna birimleri gibi yerlere uygulamalar yaptıklarını kaydetti. 

Son yıllarda tuz terapisi odalarına ilginin artması nedeniyle kendilerinin de bu alanda üretim yapmaya başladıklarını anlatan Dağcı, tuz paneli üretme fikrinin 1,5 yıl önce bir müşterilerinin özel talebi üzerine ortaya çıktığını ifade etti. 

Tuz odalarının tuz mağaralarını taklit eden üniteler olduğunu belirten Dağcı, "Bu ünitede odanın içerisindeki tuz kaplamaları çeşitli kimyasal ajanlarla yüzeylere yapıştırılıyor. Müşterimizin bizden talebi hiç bir kimyasal ajan kullanmadan tamamen doğal tuzlarla yapılması talebiydi. Bunun üzerine bizden bir çalışma rica etti. Müşterimizin talebi ile bugün pazarladığımız ürün ortaya çıktı" dedi. 

Daha sonra tuz terapisi yöntemini evlerde uygulanacak hale getirme üzerine yoğunlaştıklarını belirten Dağcı, ürünü ev ortamına uygun boyutlara getirdiklerini ve çeşitli elektronik ekipmanlar kullanarak tuzun iyonize olarak havaya karışmasını sağladıklarını söyledi.

- Bir tutam tuz odanın havasını temizliyor 

Geliştirdikleri ilk numuneleri kendi çevrelerindeki astım ve nefes darlığı rahatsızlığı olanlara kullandırdıklarını ifade eden Dağcı, deneyenlerin ürünü çok beğendiklerini anlattı.

Panelin nasıl çalıştığı hakkında da bilgi veren Dağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Panel sayesinde tuzlar mikro partiküller halinde iyonize ediliyor. Cihaz çorbaya atılan kadar tuz miktarını sabaha kadar odanın içerisine yayıyor. Evin en uzun süre kullanılan ve hava akımının en az olduğu bölüm yatak odası olduğu için 'Yatak odasında kullanılsın ki insanlar bu ürünün etkisini daha uzun süre görsün' diye düşündük. Cihaz yatmadan yaklaşık 2 saat önce çalıştırılıyor. Bu sürede odada belli oranda tuz doygunluğu oluşuyor. Cihaz sabaha kadar çalışıp tuzu iyonize etmeye devam ediyor. Ürünü kullananlar ilk hafta boyunca genizden akıntı yoluyla solunum yollarının temizlendiğini söylediler. Alternatif sağlıklı yaşam teknikleri alanıyla ilgilenen bir kaç doktorumuzla bu ürünün tekniği üzerine bazı çalışmalar yaptık. Geldiğimiz nokta itibarıyla ürünün astım, nefes darlığı gibi sıkıntıları olan insanlarda ciddi derecede konfor artışı sağladığını gördük." 

- Fiyatı 350 lira, satışı internetten

Türkiye'de çok ciddi bir kesimin tuz terapisi için evlerinde özel bir oda ayırma lüksüne sahip olmadığının altını çizen Dağcı, bu yüzden ev tipi panelleri taşınabilir boyutta üretmeye özen gösterdiklerini dile getirdi. 

Ürünü pano şeklinde tasarladıklarını belirten Dağcı, "Toplam boyutu 30x30 santimetre civarında. Elektrikle çalışıyor. Toplam elektrik çekişi tasarruflu bir ampul kadar. Yani 25-30 watt seviyesinde" diye konuştu. 

Yüksek tansiyon hastaları dışında ürünü herkesin alıp kullanabileceğine işaret eden Dağcı, ürünün tedavi amaçlı değil yaşam konforunu artırmaya yönelik olduğunu vurguladı. 

Ürünün fiyatını 350 lira olarak belirlediklerini kaydeden Dağcı, "Şu anda internet sayfamız üzerinden ihtiyacı olanlar ürünümüzü satın alıyor. Telefonla da insanların sorularına yanıt veriyoruz" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber