Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Nisan 2014 - 10:40 Yorum: 0

Twitter kuşu başına dert oldu

Erişime açılması kararı verdiği Twitter'da, Başkan Kılıç'ın adına sahte hesaplar açıldı.

Twitter kuşu başına dert oldu

ERSAN ATAR

Erişime açılması kararı verdiği Twitter'da, Başkan Kılıç'ın adına sahte hesaplar açıldı. Anayasa Mahkemesi, kendi sitesinden açıklama yapmak zorunda kaldı.

Kişilerin hak ve özgürlüklerini ihlal eden iletileri kaldırmadığı gerekçesiyle engellenen erişimi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararıyla kaldırılan Twitter, Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç'a musallat oldu.

Twitter'da Haşim Kılıç adıyla sahte hesaplar açıldı. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Twitter'a erişimi engellerken bu sosyal paylaşım sitesinden kişilerin hak ve özgürlüklerini ihlal eden paylaşımlarda bulunulmasını, bu paylaşımların mahkeme kararlarına rağmen Twitter tarafından kaldırılmamasını gerekçe göstermişti. AYM ise tek tek kişilerin hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmiş olması nedeniyle Twitter'a tüm erişimin engellenmesinin iletişim özgürlüğüne ağır darbe niteliğinde olduğuna karar vermişti. BTK da bu karara dayanarak erişimin engellenmesini kaldırmıştı. Tartışmalar sürerken Twitter bu kez kararı veren Mehkeme'nin Başkanı Haşim Kılıç'ı zor duruma düşürdü. Kılıç adına, "resmi Twitter hesabıdır" denilerek @hasimkilicAYM adresiyle sahte hesap açıldı. Kılıç'ın fotoğrafı ve Anayasa Mahkemesi binasının fotoğraflarının yer aldığı hesaptan, özellikle Twitter'a erişimin engellenmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin bu konudaki kararlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Kılıç'ın ağzındanmış gibi gönderilen bu tweetler üzerine, Anayasa Mahkemesi'nden açıklama geldi. Kılıç'ın Twitter hesabı bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın adı ve fotoğrafı kullanılarak çeşitli Twitter hesapları açıldığı ve bu sahte hesaplardan Sayın Başkan adına mesajlar gönderildiği tespit edilmiştir. Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın hali hazırda aktif olarak kullandığı her hangi bir Twitter hesabı bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamuoyunu yanıltmaya yönelik söz konusu sahte hesaplara itibar edilmemesi saygıyla duyurulur." Açıklamada, Kılıç'ın yasal haklarını kullanacağına yönelik bir ibare olmaması dikkat çekti.

Haber Kaynağı: SABAH
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber