Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2016 - 15:33 Yorum: 0

TYB Erzurum Şube Başkanı İspirli, yapacakları faaliyetleri açıkladı

Kısa adı TYB olan Türkiye Yazarlar Birliği'nin 13 Şubesinden biri olan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi 2016-2017 yılına da bir dizi faaliyette...

TYB Erzurum Şube Başkanı İspirli, yapacakları faaliyetleri açıkladı

Kısa adı TYB olan Türkiye Yazarlar Birliği'nin 13 Şubesinden biri olan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi 2016-2017 yılına da bir dizi faaliyette bulunacak.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube başkanı M.Hanefi İspirli, Erzurum merkezli olarak planladıkları "Her Ay Bir "KİTAP" etrafında Buluşuyoruz" sohbet toplantıları ile yazarları ve okurları değişik mekânlarda buluşturacaklarını bu programın her ay yapılacağını ve 2017 yılının Haziran ayına kadar devam edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz dönemde de verimli bir süreç geçirdiklerini dile getiren İspirli;

"Her dönemi bir öncekinden daha dolu geçirmek için gayret sarf ediyoruz. Üniversitelerimiz, şehrin aydınları, okuyan, yazan; üreten insanları bu sohbetlerde gençlerle buluşturmayı hedefliyoruz.

Edebiyatımıza kitapları ile katkı yapmış değerler ile gençlerin ve halkın arasında köprü olmaya gayret ediyoruz. Bu dönem faaliyetlerinde de aynı amaçla yine birbirinden değerli hocalarımızı ağırlamaktan onur duyacağız." dedi.

Sözlerine devam eden İspirli; "Bu sene, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak 10 başlık altında faaliyetlerimizi planladık ve bunların bir kaçını destek bulmamız halinde hayata geçireceğiz. Planlamalarda emeği geçen Başkan Yardımcımız Yusuf Kotan'a teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Her Eylül ayında o dönemin planlamasını yapmış olarak faaliyetlere başladıklarını hatırlatan İspirli açıklamasına şöyle devam etti; "Hafızalardaki Erzurum" kitabının 2.cildi için son aşamaya geldik; ayrıca Erzurum'un; kültürüne, sanatına, edebiyatına katkı yapmış isimleri hiç değilse birer onurluk ile hatırlamak istiyoruz. Bu iki çalışmayı muhtemelen 2017 yılının başlarında bir kültür şöleni ile paylaşacağız.

Başlattığımız eğitim kurslarına devam edecek; bu sene fotoğrafçılık, Osmanlıca ve Farsça kursları ile kapılarımız herkese açık."

24 Eylül Cumartesi günü Dernek Binasında Erzurumlu Yazar Erdal Güzel ile "Her Ay Bir "KİTAP" etrafında Buluşuyoruz" programlarının başlayacağını, 1 Ekim'de Doç.Dr.Ali Kurt'u konuk edeceklerini, 7 Ekim'de Prof.Dr.Saim Sakaoğlu'nun Atatürk Üniversitesi'nde konferans vereceğini belirten İspirli diğer faaliyetleri şöyle sıraladı.

1-"Her Ay Bir "KİTAP" etrafında Buluşuyoruz" sohbetleri

2-Konferanslar, paneller

3-Kitap yayınları

4-Eğitim Kursları

5-Kar Şiirleri Şöleni

6-Şiir Okulda Şair Derste

7-Erzurumlu Şairler İlçelerle Buluşuyor

8-Türk Dünyası Şiir Şöleni

9-Erzurum'un Kaybolan Mahallelerin Kitapları

10-Yaşayan Değerlere Saygı Geceleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber