Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:33 Yorum: 0

TYB Erzurum Şubesi Bir İlke İmza Attı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından İran'ın Tebriz şehrinden gelen birbirinden ünlü şairlerin ve âşıkların katıldığı "İki Dil Bir...

TYB Erzurum Şubesi Bir İlke İmza Attı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından İran'ın Tebriz şehrinden gelen birbirinden ünlü şairlerin ve âşıkların katıldığı "İki Dil Bir Gönül Şiir Dinletisi" izleyicilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Büyükşehir Belediye Kültür İşleri Daire Başkanı Mehmet Emin Öz daire başkanları, fakülte dekanları, protokol üyeleri ve şiir severler katıldı.

Tebrizli şairler ve âşıklar ile Erzurumlu şairlerin duygusal anlar yaşattığı gecede konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: "Tebriz, yüzlerce yıldır komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun en üst düzeyde anlam bulduğu bir coğrafyanın kalbinde yer almaktadır. Bu kadim şehir, yakın zamanda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Erzurum ile kardeş şehir olarak ilan edilmiştir. Erzurum-Tebriz arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra kardeş şehirlerarasında kültürel ve sanatsal anlamda, dernek olarak neler yapabiliriz ve ne gibi katkılar sunabilir diye düşünürken, bugün yapacağımız program, ortaya çıkmış oldu. Erzurumlu ve Tebrizli şairlerin yanı sıra Tebrizli âşıkların da katılacağı bu programın ilkini Erzurum'da ikincisini ise 1 Haziran'da Tebriz'de düzenleyeceğiz. Öyle sanıyorum ki kuruluş olarak bir ilki gerçekleştirecek ve bu programla birlikte iki ülke arasındaki kültürel faaliyetlere de küçükte olsa katkı sunmuş olacağız. Birbirinden kıymetli şairlerin şiire ses vereceği, âşıkların gönül telimize dokunacağı bu program, inanıyoruz ki gönüllerde hoş bir nağme bırakacaktır. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e ve İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Sayın Hossein Ghasemi'ye teşekkür ediyorum."

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi ise, konuşmada programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken; şiirin ve sözün kardeşliğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu belediye olarak kültüre, sanata, edebiyata büyük önem verdiklerini; kardeşlik vurgusunun bu alanlarda anlamlı olduğunu söyledi. Belediye olarak bu tür çalışmaları olan STK'lara her tür desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Erzurum'dan; Taceddin Şimşek, İsmail Bingöl, Ali Kurt, M.Yaşar Genç, Ömer Özden ve M.Hanefi İspirli katılırken,Tebriz'den Eyüp Azal, Abolfazl Alimohammadi, Ardashir Rostami, Ebrahim Eghbali, Khosro Sartipi, Nasir Paygozar, Fatemeh Jamshidi'nin şiirlerini seslendirdiği programda Tebrizli aşıklar Veli Abadi, Elman Abrahimi, Feremarz Khamselu katılımcılara sazları ve söyledikleri ile seslendiler.

Proje Koordinatörlüğünü TYB Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan ve Halide S. Mollayousef'in yaptığı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, katılımcı şair ve aşıklara plaket ve hediyelerin takdimi ile son buldu.

TYB Erzurum Şubesi Bir İlke İmza Attı

TYB Erzurum Şubesi Bir İlke İmza Attı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber