Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 09:53 Yorum: 0

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Ağrı’da

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve beraberindeki heyet, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri kapsamında Ağrı'ya...

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Ağrı’da

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve beraberindeki heyet, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri kapsamında Ağrı'ya geldi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar ve beraberindeki heyet, ilk olarak Ağrı Valisi Musa Işın'ı makamında ziyaret etti. Ağrı Valiliği ziyaretinde konuşan TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, tüm dünyada kutlanıyor. Türkiye'de de biz her yıl Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak değişik bölgelerde değişik vilayetlerde Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da yine bu bölgede Malatya'da, Diyarbakır'da Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladık. Bugün de tabii buradayız. Serhat şehrimizdeyiz. Tabii hem değerli oda başkanlarımızın talebini değerlendirme hem de Sayın Valimizin de özellikle bizi buraya davet etmesi, toplantıyı Ağrı'da gerçekleştirmemizde önemli bir etken olmuştur. Sayın Valimize bugün bu nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ağrı'da güzel bir toplantı yapacağımız kanaatindeyim. Değerli bakan yardımcımız, müsteşarımız, değerli bürokratlarımız da bugün burada olacaklar. Bölge başkanlarımızı da bugün sorunlarını dile getirmek üzere konuşturmuş olacağız. İnşallah hem bölge çiftçilerimiz için hem de ülkemiz için hayırlı bir toplantı olur. Burası çok hassas bir bölge, çok sıkıntılı bir bölge. Bu bölge insanına moral de vermemiz lazım. Onların sorunlarına duyarlı olduğumuzu göstermemiz lazım. Bu açıdan da burada bulunmamızın önemli olduğuna inanıyorum. Ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum. Dünya Çiftçiler Günü hayırlı olsun inşallah" dedi.

Ağrı'nın hayvancılık bakımından 4'üncü sırada olduğuna değinen Vali Musa Işın ise "Dünya Çiftçiler Günü'nün Ağrı'da kutlanması hem beni hem de Ağrı halkını sevindirdi. Size ve bütün yönetim kurulu üyelerine, buraya teşvik edip gelen bütün ziraat odaları başkanlarına ve üyelerine şükranlarımı arz ediyorum. Malumunuz Ağrı tarım ve hayvancılık konusunda da kendisini kanıtlamış bir şehrimiz. Hayvancılık bakımından Türkiye'de dördüncü sıradadır. Bu vesile ile çok yerinde bir karar almışsınız. Aynı zamanda bölgemizin bu serhat şehrinde tüm ziraat odalarını toplamanız, buranında ülkemizin nadide yerlerinden ve şehirlerinden birisi olduğunu kamuoyuna deklare etmiş olmanız, bu vesile ile ayrıca bizi sevindirmiştir" diye konuştu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar ve beraberindeki heyet, valilik ziyaretinin ardından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün kutlanacağı Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'ne geçtiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber