Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Haziran 2016 - 12:13 Yorum: 0

Uçaneller Kuklaevi Hırvatistan Yolcusu

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesini kukla sanatında uluslararası alandaki temsilcisi Uçaneller Kuklaevi, Hırvatistan'ın Adriyatik denizinin kıyısındaki...

Uçaneller Kuklaevi Hırvatistan Yolcusu

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesini kukla sanatında uluslararası alandaki temsilcisi Uçaneller Kuklaevi, Hırvatistan'ın Adriyatik denizinin kıyısındaki kenti Sibenik'te düzenlenecek olan 56. Uluslararası Çocuk Festivali'ne katılacak.

Uçaneller Kuklaevi Hırvatistan'da 26 Haziran'da saat 19.00'da Sibenik'te sahneye çıkacak. Festivale 2010 yılında Ukrayna'da iki uluslararası ödül alan ve yine 2010 yılında Türkiye Asitej ile Sahne Dergisi'nin düzenlediği ulusal yarışmada Yılın En İyi Oyun seçilen "Gün Işını" adlı oyunla katılacak olan ekip, 30 Haziran'da Lüleburgaz'a dönecek.

Uçaneller'in sahne alacağı festivalin aynı zamanda tarihi Sibenik kentinin 950'nci kuruluş yıldönümüne denk gelmesi de festivali daha anlamlı kılıyor.

Uçaneller ekibi, Sibenik'in ardından Ağustos ayında Romanya'ya, Eylül ayında Bozcaada ve Yunanistan'a, Ekim ayında Pakistan ve Mardin'e, Kasım ayında Küba'ya, Aralık ayında ise Tunus'a gidecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber