Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Uçhisarlı kadınlar ev üretimleri ile ekonomik özgürlüklerine kavuştu

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabası'nda açılan Kadıneli Restoran, kadınların ekonomik özgürlüğüne kavuşmasına fırsat tanıyor.

Uçhisarlı kadınlar ev üretimleri ile ekonomik özgürlüklerine kavuştu

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabası'nda açılan Kadıneli Restoran, kadınların ekonomik özgürlüğüne kavuşmasına fırsat tanıyor.

Kasabalı kadınlar kış hazırlıkları çerçevesinde kabak çekirdeği, kabak tatlısı, pekmez, mantı üretimi yaparak satışa sunmaya başladı. Çalışan kadınlardan Gülden Köfteci, "Kadıneli Restoran'da kış hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şu anda da kendi üretmiş olduğumuz kabakların çekirdeklerini ayıklıyoruz ve kış aylarında gelen misafirlerimize tamamen doğal olan ürünlerimizi sunuyoruz" dedi. Yaptıkları işe her geçen gün ilginin arttığını belirten Emine Ceylan ise, "Bizim burada yetiştirdiğimiz ürünleri kış ayına en doğal haliyle hazırlıyoruz. Şimdi ise kabaklardan bulunan çekirdekleri ayıklıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimize sunuyoruz. İlgiden çok memnunuz. Herkes bizim yapmış olduğumuz ürünleri çok beğeniyor hatta bir gelen bir daha yine geliyor" diye konuştu.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan da kadınların ekonomik hayata kendi becerileri ile katılmalarından mutluluk duyduklarını dile getirdi. Yaklaşık 1 yıl önce işletmeye açılan restoranı daha da geliştirmeye gayret ettiklerini kaydeden Başkan Karaaslan, "Öncelikle burayı finanse eden Doğuş Gruba teşekkür ediyoruz. Projenin Uçhisarlı kadınlarımıza layık olduğunu düşünüyoruz. Kadınlarımız burada zaten kendileri için ürettiklerinin daha fazlasını yapıp para kazanıyor. Bütçe dengemize baktığımızda da dengeli bir bütçe ile yola devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte burada satılan ürünleri çeşitlendireceğiz. Bu imkanlar Uçhisarlı kadınlarımıza tahsis edilmiştir ve Uçhisarlı kadınlarımızın ekonomik olarak aile bütçesine katkı sağlamaları hedeflenmiştir. Şu anda bu hedefimize ulaştığımızı ancak daha da geliştirmek istediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber