Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Şubat 2022 - 16:25 Yorum: 0

UCLG Eş Başkanı Altay, dünyaya barış çağrısında bulundu

Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin İspanya'daki yıllık istişare toplantısında...

UCLG Eş Başkanı Altay, dünyaya barış çağrısında bulundu

Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin İspanya'daki yıllık istişare toplantısında ortak bir bildiri yayımladıklarını söyledi. Tüm dünyaya Rusya ve Ukrayna arasında barışın sağlanması çağrısında bulunan Başkan Altay, "UCLG olarak en önemli önceliğimiz barışın ve demokrasinin bir an önce tesis edilmesi. Bizler yerel yöneticiler olarak aynı masa etrafında ortak bildiri yayınlamayı başarabildik. Umuyorum ki dünya da bu soruna çözüm bulur. Ukrayna'da yaşananların bir an önce sonlanmasını temenni ediyorum" dedi.

Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen yıllık istişare toplantısına katıldı. Toplantıyı değerlendiren Başkan Uğur İbrahim Altay, UCLG olarak Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin sona ermesi için bildiri yayımladıklarını, iki ülke arasında barışın bir an önce sağlanmasını temenni ettiklerini belirtti. UCLG'nin 240 binden fazla üyesi olan dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olduğunu hatırlatan Başkan Altay, "Burada çok önemli toplantılar gerçekleşiyor. Öncelikle 2021 yılının bir değerlendirmesini gerçekleştirdik. 2022 yılında UCLG'nin gündemiyle ilgili önemli toplantılar oldu. Ukrayna'da yaşananlar aslında yeni bir gündem oluşturdu. Başkanlığını yürüttüğüm kapalı bir oturumda dünyadaki 7 bölge teşkilatıyla birlikte Ukrayna'da yaşananları değerlendirdik. Bizler yerel yöneticiler olarak aynı masa etrafında ortak bildiri yayınlamayı başarabildik. UCLG olarak en önemli önceliğimiz barışın ve demokrasinin bir an önce tesis edilmesi. Bu konuda tüm dünyaya çağrıda bulunduk. Umuyorum ki dünya da bu soruna bir an önce çözüm bulur. Bugün UCLG ailesinin birlik ve beraberliğinin ne kadar güçlü olduğuna bir kez daha şahitlik etmiş oluyoruz. Çünkü dünyanın bize ihtiyacı var. Ne kadar zor olursa olsun bir çıkış yolunda, bir ortak bildiride, bir metinde anlaşabiliyoruz. Temennimiz, sürecin bir an önce sonlanması ve barışın bir an önce sağlanması. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğin sonsuza kadar devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber