Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Ağustos 2016 - 17:48 Yorum: 0

Ücret talep eden nikah memuru hakkında soruşturma

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, nikah kıyma yetkisi olan bir memurun ekstra ücret talep ettiği iddiasıyla görevden alındığını belirterek, soruşturma...

Ücret talep eden nikah memuru hakkında soruşturma

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, nikah kıyma yetkisi olan bir memurun ekstra ücret talep ettiği iddiasıyla görevden alındığını belirterek, soruşturma başlatıldığını, iddiaların inceleneceğini söyledi.

Edirne Belediyesi'nde kıyılan nikahlardan cüzdan bedelleri ve harçların dışında herhangi bir ücret alınmadığını kaydeden Belediye Başkanı recep Gürkan, "Edirne'de benim yetki verdiğim iki nikah memurumuz var. Bu nikah memurlarından bir arkadaşımızın bunun dışında kendisi için ekstra bir ücret ödediğiyle ilgili iddialar var. Soruşturma başlattım, bu iddialar incelenecek. Eğer arkadaşımız suçsuz çıkarsa görevine devam edecek. Bu iddialar doğru ise biz de belediye olarak gereğini yapacağız. Kimsenin meclis kararlarıyla oluşturulmuş, yasal mevzuatla oluşturulmuş ücretler dışında "Ben işte hafta sonu geleceğim, görevimi yapacağım" diyerek kendine doğrudan özel ücret isteme hakkı da yok, yetkisi de yok. Buna izin vermemiz de mümkün değil" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber