Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Ücretsiz dağıtılan 2 bin fidan, 10 dakikada tükendi

Çorum'da, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle kent meydanında vatandaşlar ücretsiz olarak dağıtılan fidanlardan almak için uzun kuyruk oluştururken, 2 bin fidan kısa süre içerisinde tükendi

Ücretsiz dağıtılan 2 bin fidan, 10 dakikada tükendi

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle kent meydanında ücretsiz olarak dağıtılan fidanlardan almak için uzun kuyruk oluşturan vatandaşlara, 2 bin fidan kısa süre içerisinde dağıtıldı.

Hafta kapsamında Çorum Orman İşletme Müdürlüğünce ağaç kesiminin engellenmesi konusunda bilinç oluşturulması ve il genelindeki dikili ağaç varlığının arttırılması amacıyla "Ağaç Kesme Fidan Dik" etkinliği düzenlendi. 

Etkinlik çerçevesinde Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam ve orman muhafaza memurları, Hürriyet Meydanı'nda vatandaşlara ücretsiz olarak fidan dağıttı.

Yaklaşık 2 bin fidanın dağıtıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Traktör römorkundan dağıtılan fidanlardan alabilmek için kuyruk oluşturulan vatandaşlar arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Dağıtılan karaçam ve sedir fidanları yaklaşık 10 dakika içerisinde tükendi. 

- "10 bin fidan daha dağıtacağız"

Orman İşletme Müdürü Çatalcam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kampanyayla orman, ağaç sevgisi ve çevre bilincini geliştirerek hem ağaç kesiminin engellenmesini hem de doğadaki ağaç varlığının arttırılmasını amaçladıklarını söyledi. 

Geçen yıl 32 bin dekar alanda 3 milyon 100 bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Çatalcam, "Sorumlu olduğumuz nüfusu dikkate aldığımızda her vatandaşımız adına 7 fidan dikmiş olduk. Bu yıl da 34 bin dekar alanda ağaçlandırma yaparak, yaklaşık 3,5 milyon fidan dikeceğiz. Bunun yanı sıra belirli aralıklarla vatandaşlarımıza ücretsiz olarak 10 bin fidan daha dağıtacağız" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber