Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:44 Yorum: 0

Ücretsiz Kurs Öğrencilerin Umudu Oldu

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerden mezun olan ve mezun olacak durumdaki öğrencilere yönelik ücretsiz "Beden eğitimi öğretmenliğine hazırlık"...

Ücretsiz Kurs Öğrencilerin Umudu Oldu

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerden mezun olan ve mezun olacak durumdaki öğrencilere yönelik ücretsiz "Beden eğitimi öğretmenliğine hazırlık" kursu açtı.

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, beden eğitimi öğretmenliğine hazırlanan öğrencilere yönelik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz kurs açıldı. Muş Şehir Stadyumunda çalışma devam ederken, kursa 70 öğrenci kayıt yaptırarak sınava hazırlık yapıyor. Kurs çalışmalarını yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş'ta liselerden mezun ve mezun olacak öğrencilerin Beden Eğitimi Spor Yüksekokullarına hazırlanmaları için ücretsiz kurs açtıklarını söyledi. Öğrencilerin akranlarından geri kalmamaları için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Arslan, "Muşlu öğrencilerimizin üniversitede istedikleri bölüme gidebilmeleri için halk eğitim üzerinden beden eğitimi öğretmenlerimizle kurs açtık. Burada çocuklarımızı kondisyon, koşu, Beden Eğitimi Spor Yüksekokullarına, antrenörlük okullarına ve diğer spor yöneticiliği okullarına hazırlanıyor. Çocuklarımızın akranlarından geri kalmaması, iyi bir şekilde hazırlanabilmeleri için açtığımız bu kurslarda görev yapan öğretmenlerimizin ücretini Halk Eğitim Müdürlüğü üzerinden ödüyoruz ve çocuklarımızdan hiçbir ücret almadan kurs açmaktayız" dedi.

"SPOR LİSESİ PROGRAMA GİRDİ"

Muş Alparslan Üniversitesi rektörünün de beden eğitimi spor yüksekokulu açılması konusunda girişimlerinin olduğunu ifade eden Arslan, "Bu konuda bizim de spor lisemizin tesisleri yetersiz. Bu yıl devlet yatırım programında spor lisemiz programa girdi. Kapalı spor salonu olan, sosyal tesisleri olan bir spor lisemiz yeni, güzel bir spor lisesi yapacağız. Tabi çocuklarımız spora yönelik, sosyal aktivitelere meraklı. Biz de bu meraklarını çocuklarımızın geri kalmamaları için Beden Eğitimi Spor Yüksekokullarına istedikleri bölüme gidebilmeleri için bu kursları açmaktayız. Çocuklarımıza elimizden gelen her türlü devletimizin imkanlarını seferber etmekteyiz" diye konuştu.

Yetmiş öğrencinin kurstan faydalanarak sınava hazırlandığını kaydeden Beden Eğitimi Muş İl Koordinatörü Mahmut Sönmez ise, şunları söyledi:

"Halk eğitim bünyesinde açmış olduğumuz beden eğitimi öğretmenliğine hazırlık kursuna 70 öğrenciyle birlikte çalışıyoruz şuan. Çalışmalarımız şuan Muş Şehir Stadyumunda devam etmektedir. İleri de çalışmalarımız aynı şekilde Atatürk Spor Salonunda devam edecek. Çalıştırdığımız öğrencileri ileride üniversitelere hazırlıyoruz bunun için parkur kuruyoruz öğrencilere. Öğrenciler burada hazırlandıktan sonra özel yetenek sınavına giriyor ve orada başarılı olan öğrencileri beden eğitimi öğretmenliğini, beden eğitimi spor yöneticiliği, antrenörlük bölümlerine yerleştiriyoruz. Bizim kursumuz ücretsiz bir şekilde halk eğitim bünyesinde devam etmektedir, maddi durumu düşük olan öğrencilere yönelik yaptığımız bir çalışmadır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber