Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Haziran 2016 - 12:33 Yorum: 0

UFK Başkanı Arslantürk’ten Sert Acıklamalar

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındıkta bu sezon yaşanan sorunların temelinde Ziraat Odalarının hareket tarzı ve mantığının...

UFK Başkanı Arslantürk’ten Sert Acıklamalar

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındıkta bu sezon yaşanan sorunların temelinde Ziraat Odalarının hareket tarzı ve mantığının olumsuzluklarının yattığını belirterek, "Ziraat Odaları fındığın yaban otu olmuştur" dedi.

Sebahattin Arslantürk yaptığı açıklamada, fındıktaki fiyat tartışmalarının emanet fındık ve Ziraat odalarının üreticileri yanlış yönlendirmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Arslantürk, "Üreticiler emanete fındık vermek ve ziraat odalarını fazla dinlemek yüzünden istediklerinin tam karşılığını alamadılar. Oysa Dünya ve Türkiye gerçeklerinin üzerinde, 13 liraya kadar bir fiyat oluşmuştu piyasada. Serbest piyasada herkesin o günkü fiyatlara olduğu gibi bugün oluşan fiyatlara da saygı göstermesi gerekirdi" dedi.

"ÖNCELİĞİ ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE VERMELİYİZ"

Fındıkta var olan sorunların ortak ve akılcı bir yaklaşımla çözülebileceğini, bunun da yolunun önceliği zihniyet değişime vermek olduğunu vurgulayan UFK Başkanı Arslantürk, "Sektörün mevcut yapısı içerisinde eksik tarafları olabilir. Bu eksik tarafları düzeltmek adına yapılması gerekenler için ortak bir akılda buluşulamadığı müddetçe bugün var olan ya da dünden gelen sorunları çözme adına bundan sonra da bir şey yapılamayacağı inancımı tekrar yenilemek istiyorum. Dün neyse bugün de o olacak. Bu kafalarla yarın da aynı şey olacak. Bu kafaları değiştirmediğimiz müddetçe bizim fındıkta bir adım daha ileri gitme şansımız artık kalmamıştır. Çünkü Dünya uyanmıştır. Dünya fındık üretimin nasıl yapacağını öğrenmiştir. Bizim de onlara aval aval bakmaktan başka alternatifimiz kalmamıştır" diye konuştu.

"FINDIĞIN YABAN OTLARI "FINDIK PARA ETMİYOR" DİYOR

Başkan Arslantürk, özellikle Ziraat Odaları yöneticilerinin yanlış tespit ve beyanlarının en fazla zararı üreticiye verdiğine dikkat çekerek, "Bu arkadaşların fındık sektöründe yeri ne olabilir? Ancak yaban otu olabilirler. Başka bir şey olmaz. Fındığa zarar verdiler, hala da veriyorlar. Çünkü iyi niyetli değiller. Bugün fındıktan elde ettiğimiz gelir dolar bazında yüzde 50'den fazla artmış, hala "fındık para etmiyor" diyorsun. Fındık üretiminde ortalama üretim miktarı alan bazında düşmüş, sen hala fındık "para etmiyor" diyorsun. Sen ne yapıyorsun? El alem dönümde 250 kg. üretiyor, sen 80 kiloya düşmüşsün hala fındık "para etmiyor" diyorsun. Sen önce neyi, nasıl üreteceğini öğren, Ondan sonra parayı konuş. Önce doğru üret! Devlet her sene fındık için 850 milyon TL veriyor. Bu paraya yazıktır, günahtır. Bu para hak ettiği yere gitmiyor. Ben buna üzülüyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber