Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Ocak 2022 - 11:58 Yorum: 0

Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve İsmail Cem Kartal’da anıldı

Kartal Belediyesi, 24 Ocak'ta hayatını kaybeden ve Türk halkının unutamadığı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile...

Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve İsmail Cem Kartal’da anıldı

Kartal Belediyesi, 24 Ocak'ta hayatını kaybeden ve Türk halkının unutamadığı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile Dışişleri ve Kültür Bakanlığı görevlerinde bulunan siyasetçi-gazeteci İsmail Cem için bir anma programı düzenledi.

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, vefatının 29'uncu yılında Kartal'da anıldı

Kartal Belediyesi, 24 Ocak 1993 yılında Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden, gazeteci- yazar Uğur Mumcu'yu unutmadı. Kartal Belediyesi ile Uğur Mumcu Mahallesi Çevre Kültür Dayanışma Derneği (UMDER) tarafından düzenlenen anma programında vefatının 29'uncu yılında gazeteci-yazar Uğur Mumcu adına bir anma programı gerçekleştirdi.

Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve siyasetçi-gazeteci İsmail Cem sevgi ve saygıyla anıldı

Gecede; uğradığı suikast sonrasında hayatını kaybeden Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile Dışişleri ve Kültür Bakanlığı yapan siyasetçi-gazeteci İsmail Cem de anıldı.

24 Ocak 2001 günü uğradığı suikast sonrasında hayatını kaybeden Türkiye'nin unutmadığı Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 21. yılında bir kez daha saygıyla anıldı.

24 Ocak 2007 yılında yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayata veda eden Dışişleri ve Kültür Bakanlığı görevlerinde bulunan siyasetçi-gazeteci İsmail Cem'de vefatının 15. yılında sevgiyle anıldı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma programına; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i temsilen, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın ve Ali Apaydın, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Eski İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, UMDER Başkanı Hasan İldan, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"O'nun kalemi bize hala ışık tutuyor"

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, anma programında yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu'nun isminin Kartal'da sonsuza kadar yaşayacağını ifade ederek; "Bugün; gönüllerde ve fikirlerde yaşayan bir demokrasi şehidimizi anıyoruz. Uğur Mumcu'nun kalemi, bugün bize hala ışık tutuyor ve tutmaya devam edecek. O'nun ismi tüm Türkiye'de ve Kartal'da sonsuza kadar yaşayacak. Ayrıca 24 Ocak'ta aramızdan ayrılan siyasetçi İsmail Cem ile suikasta kurban giden Gaffar Okkan'ı da bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Programın devamında, Uğur Mumcu'nun hayatının ele alındığı bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Gecenin sonunda, sanatçı Taner Aydın sahne alarak, Uğur Mumcu adına bestelenen türküleri seslendirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber