Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 08 Kasım 2019 - 16:28 Yorum: 0

Uğurlu öğrenciler Cumhuriyet Balosu ile Atatürk’ü andı

Uğur Okulları Bornova Kampüsü öğrencileri yoğun çalışmalar sonucunda seyirci ile buluşturduğu "Cumhuriyet Balosu ve Vals Programı" ile izleyicileri...

Uğurlu öğrenciler Cumhuriyet Balosu ile Atatürk’ü andı

Uğur Okulları Bornova Kampüsü öğrencileri yoğun çalışmalar sonucunda seyirci ile buluşturduğu "Cumhuriyet Balosu ve Vals Programı" ile izleyicileri cumhuriyet yıllarına götürdü.

4 Kasım Pazartesi günü, Bornova Kampüsü'nde gerçekleşen etkinlikte piyano dinletileri, "Atatürk" temalı resim sergisi, kokteyl ve Cumhuriyet Dönemi Baloları Sunumu düzenlendi. 90 Uğurlu öğrenciden oluşan vals ekibinin gösterisi ile süren etkinlikte, profesyonel makyaj teknikleri ile Mustafa Kemal Atatürk canlandırılarak vals gösterisi ve zeybek gösterileri de sergilendi.

Uğur Okulları Bornova Kampüsü Müdürü Sunal Gürel Karapostal ilki geçen yıl düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nun geleneksel hale gelmesini hedeflediklerini dile getirdi. Sunal Gürel Karapostal, "1925 senesinde ilk defa İzmir'de düzenlenen ve modernizmin, sosyal ilişkilerin düzenlenmesinin önemli bir çıkış noktası kabul edilen Cumhuriyet resepsiyonunun, kokteyliyle ve balosuyla, bir modelini kurguluyoruz. Hocamız Sn. Semih Özbilgi, yaklaşık 3 saat süren profesyonel bir makyajla ve kostümle M.Kemal Atatürk görünümünde sahneye çıktı; hatta programın kurgusu bu sürpriz üzerine yazıldı" dedi.

Ayrıca Karapostal "500'ü aşkın misafirimizin biletlerinden elde edilen gelirle de TEMA Vakfı aracılığıyla, Ağustos ayında meydana gelmiş olan İzmir yangınının yaralarını sarmayı amaçlıyoruz. Yani bu akşam, İzmir'in dağlarında gerçekten çiçekler açtı" şeklinde konuştu.

Gösteride yer alan Bornova Kampüsü öğrencileri Yağmur Filiz ve Aziz Eren Ağlar ise "Bu ülkenin yenilmez kahramanlarının bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi korumak bizim en önemli vazifemizdir. O dönemin ruhunu yaşadığımız bu balonun çalışmalarında bile bizler kendimizi hem çok mutlu, hem çok gururlu hissettik" dedi.

Uğurlu öğrenciler Cumhuriyet Balosu ile Atatürk’ü andı

Uğurlu öğrenciler Cumhuriyet Balosu ile Atatürk’ü andı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber