Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 18 Ocak 2022 - 15:33 Yorum: 0

Ukrayna eski Devlet Başkanı Poroşenko’nun duruşması yarına ertelendi

Hakkında gözaltı kararı verilen ve ülkesine döndüğünde apar topar mahkemeye çıkarılan Ukrayna eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun duruşması...

Ukrayna eski Devlet Başkanı Poroşenko’nun duruşması yarına ertelendi

Hakkında gözaltı kararı verilen ve ülkesine döndüğünde apar topar mahkemeye çıkarılan Ukrayna eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun duruşması yarına ertelendi.

Dün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dönen ve hemen mahkemeye çıkarılan Petro Poroşenko'nun duruşması yarına ertelendi. Duruşmada uyuyakalan Poroşenko hakkında, "vatana ihanet ve teröristlere yardım" gibi maddelerden gözaltı kararı bulunuyor.

Peçerska Mahkemesi, Poroşenko'nun Donbas Bölgesi'ndeki ayrılıkçılarla ilişkisi olduğu ve onlara maddi destek sağladığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarmış ve bu kararın ardından Poroşenko, Ukrayna İstihbarat Servisi SBU'nun arananlar listesine girmişti.

Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu, Poroşenko'nun hakkında gözaltı kararı hazırlandığını öğrendiğini ve bunun için yurtdışına kaçtığını iddia etmişti.

Aralık'ta sorguya çağırılan Poroşenko, "Yurtdışındayım ve Ocak ayından önce gelmeyeceğim" şeklinde açıklama yapmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber