Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Eylül 2014 - 21:14 Yorum: 0

Ukrayna meydana gelen olayları inceliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Terörle Mücadele Operasyonu yürütülen bölgede son 7 gün içinde meydana gelen olayların incelendiğini ve kısa zamanda ciddi sonuçların beklendiğini aktardı.

Ukrayna meydana gelen olayları inceliyor

Poroşenko, yaptığı açıklamada komşu yurt Rusya'nın olaylardaki etkisine değinerek, 'Ukrayna'ya komşu ülkesi nedeni ile gerçekleştirilen ve ülkenin doğusundaki durumu değiştiren saldırganlık başladı. Son 7 günde meydana gelen vakalar inceleniyor, kısa sürede önemli neticeler bekliyoruz' diye konuştu. 

Öte yandan Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada Başkanı Aleksander Turçinov, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya olay yerinde ölenler için ülke genelinde matem ilan edilmesi çağrısında yer aldığı öğrenildi.

Ablukaya tahsil edilen askerlerin durumu

Ukrayna'nın doğusunda ablukaya tahsil edilen 3 gönüllü Ukrayna Birliğin'den askerler için açılan koridorlardan çıkışlar devam ediyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov'un danışmanı Anton Geraşçenko, İlovaysk civarında yaklaşık 500 Ukraynalı gönüllü askerin ablukaya alındığını, bunlardan bazılarının oluşturulan koridorlardan çıkarıldığını, diğerlerinin de çıkarılmaya devam edildiğini açıkladı.

Ukrayna Mili Güvenlik Konseyin'den yapılan açıklamada ise 'İlovaysk durumunun' Ukrayna güçleri için zor yer aldığı ve askerlerin ablukadan çıkarılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. Gelinen bu durumla ilgili 'hatası yahut suçu olanların cezalandırılması işlemlerinin operasyon sonrası yapılacağı' belirtildi.

'Rus paralı askerler' ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar alanda operasyonlarına devam ediyor

Ayrıca Ukrayna topraklarında Rusya silahlı kuvvetlerine bağlı en az 4 taktik taburunun varlığının saptama edildiği ve 400 insandan oluşan taburların muhtelif top ile hava savunma araçlarına sahip olduları öne sürüldü.

Açıklamada son 24 saat arasında terörle savaş operasyonu güçlerinin 'Rus paralı askerler' ve ayrılıkçılar ile 24 kentte 37 defa çatışmaya girdikleri, çatışmaların neticesinde 80 Rus yanlısı ayrılıkçının öldürüldüğü ve 7 Ukrayna askerinin de hayatını kaybettiği kaydedildi.

Milli Güvenlik Konseyin'dan yapılan açıklamada, 'Rusya'ya bağlı güçlerin, Ukrayna güçlerine karşı ateş açmaya devam ettikleri' bildirildi. Ayrıca dün Lugansk alanında Uragan tipi roket atışı sonucunda sivillerin öldüğü belirtildi. Ölü sayısına ait henüz İzah yapılmadı.

Gemilere roket saldırısı

Lugansk bölgesindeki Krasna Talivka kasabasına karşı Rusya'nın Rostov sahasından 4 roket atışı saptama edildiği aktarıldı.

Mariupol Deniz Muhafızlığına ait 2 gemiye dün saat 15:10 civarında roket darbesi gerçekleştirildiği, gemilerden birinin yanıp battığı, arama-kurtarma çalışmaları neticesinde 10 benlik mürettebattan 8 bireyin kurtarıldığı ve başka 2 kişi için aramaların devam ettiği belirtildi.

Kherson alanında ise Kırım topraklarından giren ve keşif uçuşu oluşturan insansız hava vasıtası saptama edildiği bildirildi.

Muhabir: Bahadır Vanlı

ETİKETLER: Ukrayna , meydana , gelen , olay , inceliyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber