Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Şubat 2022 - 01:53 Yorum: 0

Ukrayna, Rusya aleyhine dava açtı

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Adalet Divanı, Ukrayna'nın Rusya aleyhinde dava açtığını ve Rusya aleyhinde tedbir kararları alınmasını...

Ukrayna, Rusya aleyhine dava açtı

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Adalet Divanı, Ukrayna'nın Rusya aleyhinde dava açtığını ve Rusya aleyhinde tedbir kararları alınmasını talep ettiğini duyurdu. Mahkeme tarafından yayınlanan resmi bildiride, "Ukrayna, Rusya'ya karşı dava açtı ve Mahkemeden geçici tedbirler belirtmesini istedi" ifadeleri yer aldı.

Rusya'nın düzenlediği saldırılara karşı mücadeleye devam eden Ukrayna, Rusya'ya karşı Uluslararası Adalet Divanı'na başvurdu. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Adalet Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya aleyhinde dava açtığını ve Rusya aleyhinde tedbir kararları alınmasını talep ettiğini duyurdu. Mahkeme tarafından yayınlanan resmi bildiride, "26 Şubat 2022'de Ukrayna başvuruda bulundu ve Rusya aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) dava açtı. Ukrayna; Rusya, soykırım eylemlerinin meydana geldiğini yanlış bir şekilde iddia etti. Ukrayna'nın Luhansk ve Donetsk oblastlarını bu temelde sözde tanındı. Ardından, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti ilan edildi ve Ukrayna'ya karşı "özel askeri operasyon" gerçekleştirdi. Ukrayna, bu tür bir soykırımın gerçekleştiğini kesinlikle reddediyor ve Rusya'nın Ukrayna'da ve Ukrayna'ya karşı herhangi bir işlem yapmak için hiçbir yasal dayanağının bulunmadığını tespit etmek için başvuru yaptı" ifadelerine yer verildi. Söz konusu başvurunun herhangi bir sözde soykırım suçlamasını önleme ve cezalandırma amacı taşıdığı belirtilen bildiride ayrıca, "Başvuruda Ukrayna ayrıca Rusya'yı soykırım eylemlerini planlamakla suçluyor" ifadelerine yer verildi. Söz konusu başvurunun Uluslararası Adalet Divanı tarafından Pazartesi günü görüşülmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber