Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 30 Eylül 2014 - 23:35 Yorum: 0

Ukrayna'da ateşkese rağmen ölümler artıyor

Ukrayna'da ateşkes ilan edilmesinden bu yana 30'dan fazla asker yaşamını yitirdi

Ukrayna'da ateşkese rağmen ölümler artıyor

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, mahalli bir televizyonda katıldığı oturumda, 5 Eylül'de Minsk'te taraflar içinde sulh protokolünün imzalamasından bu güne 30'dan çok askerin yaşamını yitirdiğini kaydetti. 

Lisenko, ülkede yine kısmi seferberlik ilan edilip edilmeyeceğine ait soruyu, silahlı çatışmaların başlamasından bu güne üç kez kısmi seferberlik ilan edildiğini hatırlatarak “Ülkenin doğusundaki durumun dördüncü seferberliğe kadar gitmeyeceğine inanıyorum” halinde cevapladı.

Lisenko, ülkenin doğusunda ilan edilen ateşkes rejiminin Ukrayna ordusunun bölgedeki askerlerini arka çekmesini öngörmediğini ancak mermi çapı 100 milimetre büyük silahların bölgeden çıkarılmasının öngördüğünü hatırlattı.

'İnanıyorum ki bölgedeki ateşkes sürecini gözetleyecek grupların çalışmalarına başlamasının ardından, ayrılıkçılar da silahlı saldırıları durdurmanın lüzumlu olduğunu görüp ağır silahlarını bölgeden arka çekecektir' ifadesini kullanan Lisenko, Ukrayna ordusunun ağır silahlarının bölgeden çekilmesi hazırlıkları yaptığını dile getirdi.

Lisenko, 'Ukrayna silahlı kuvvetlerinin, ayrılıkçıların her gece saldırdığı ve stratejik anlamda mühim yerde bulunan Donetsk havaalanını korumaya yetecek güçte olduğunu' kaydetti.

Taraflar içinde 5 Eylül'de Minsk'te ateşkes meselesinde mutabakat sağlanmasına rağmen doğudaki bir takım alanlarda çoklukla silahlı çatışmalar meydana geliyor.

Muhabir: Bahtiyar Abdukerimov

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber