Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 22 Ekim 2014 - 18:33 Yorum: 0

Ukrayna'dan misket bombası iddiası

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Kurulu Sözcüsü Lisenko, "Rus yanlısı ayrılıkçıların, Ukrayna ordusuna karşı misket bombası kullandığına dair elimizde kanıtlar var" dedi.

Ukrayna'dan misket bombası iddiası

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, ülkenin doğusunda askeri birliklere karşı misket bombasını kullandığına ait ellerinde kanıtlar bulunduğunu belirtti.

Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, 'Elimizde, ayrılıkçıların terörle savaş operasyonlarını yürüten ordu birliklerine karşı çoklu roketatar 'Smerch' de dahil misket bombası kullandığına ait kanıtlar var. Bu roketatar mermileri üstünde 2003 yazıyor, halbuki Ukrayna en son bağımsızlığını kazanmadan önce 1991 yılında bu çeşit silahlar almıştı' ifadesini kullandı.

Kanıtların söz konusu roketatar mermilerinin Rusya ordusu için üretildiğini ve ayrılıkçılar nedeni ile Rusya üstünden ülkeye getirildiğini gösterdiğine gösteren Lisenko, çoklu roketatarı ancak deneyime sahip uzman askerlerin kullanabileceğini dile getirdi.

Lisenko, dün yaptığı açıklamada da Ukrayna ordusunun ayrılıkçıların kontrolündeki alanlarda misket bombası kullandığına ait iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek 'Ukrayna silahlı kuvvetleri, terörle savaş operasyonlarında uluslararası anlaşmalarla yasaklanan silahları kullanmadı ve kullanmayacak. Buna misket bombaları da dahil. Donetsk'teki yerleşim sahalarında misket bombaları kullanıldığına ait iddialar gerçeği yansıtmıyor. Ukrayna askerleri, yerleşim sahalarına yönelik silah atışları yapmıyor. Bu, Devlet Başkanı Petro Poroşenko nedeni ile yasaklanmıştır' ifadelerini kullanmıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, dün yayınladığı raporda, Ukrayna ordusunun ekim ayı başında Donetsk kentinde misket bombası kullandığını ileri sürmüştü. Raporda bir hafta boyunca Donetsk'teki yapılan tetkikler sırasında, Ukrayna'nın doğusunda karadan atılan 220 milimetrelik Uragan (Hurricane) ve 300 milimetrelik Smerch (Tornado) tipi misket bombası roketi kullanıldığına dair delil elde edildiği belirtilmişti. 


Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber