Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Siyaset 17 Nisan 2021 - 22:48 Yorum: 0

Ukrayna’dan Rusya’ya diplomat misillemesi: Kıdemli Rus diplomat sınır dışı edilecek

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukraynalı diplomatı sınır dışı eden Rusya'ya misilleme olarak ülkede bulunan kıdemli bir Rus diplomatın sınır dışı...

Ukrayna’dan Rusya’ya diplomat misillemesi: Kıdemli Rus diplomat sınır dışı edilecek

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukraynalı diplomatı sınır dışı eden Rusya'ya misilleme olarak ülkede bulunan kıdemli bir Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin bürokrasi üzerindeki yansımaları devam ediyor. Rusya'nın "casusluk" yaptığı iddiası ile Ukrayna'nın Petersburg Konsolosu Aleksandr Sosonyuk'u gözaltına almasına Ukrayna yönetimi sessiz kalmadı. Rusya'ya aynı yolla cevap vereceğini belirten Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ülkede bulunan kıdemli bir Rus diplomatın sınır dışı edileceğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleg Nikolenko'nun konuya ilişkin açıklamasında, "Rusya, Ukrayna diplomatik misyonlarının çalışanlarına yönelik provokasyonlara devam ediyor. Rusya'yı 21 Nisan'a kadar terk etmesi istenen diplomatımıza yöneltilen tüm suçlamaları reddediyoruz. Rusya'nın bu hareketi, diplomatik ilişkilere ilişkin 1961 Viyana Sözleşmesi'ne tamamen aykırı. Rusya'nın bu provokasyonlarına karşılık ülkemizde bulunan kıdemli bir Rus diplomatın, 19 Nisan'dan itibaren 72 saat içinde Ukrayna'yı terk etmesi gerektiği kararını aldık" ifadelerini kullandı.

Rusya İstihbarat Servisi FSB, Ukrayna'nın Petersburg Konsolosu Aleksandr Sosonyuk'u "casusluk" suçlamasıyla gözaltına almıştı. Ukrayna ise Rusya tarafından Petersburg'da gözaltına alınan Ukraynalı konsolosa yönelik operasyonu "provokasyon" olarak değerlendirmiş ve "karşılık vereceğiz" açıklamaları yapmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber