Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Şubat 2022 - 13:18 Yorum: 0

Ukraynalılar gözyaşlarıyla Rusya’yı protesto etti

Adana'da yaşayan Ukraynalılar, gözyaşlarıyla Rusya'nın askeri müdahalesini protesto etti.

Ukraynalılar gözyaşlarıyla Rusya’yı protesto etti

Adana'da yaşayan Ukraynalılar, gözyaşlarıyla Rusya'nın askeri müdahalesini protesto etti.

Adana- Ukrayna Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Atatürk Caddesi'nde toplandı. Grup, ellerinde Ukrayna bayrakları ve dövizler taşıyarak, Rusya aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Adana- Ukrayna Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrem Tari, ülkeleri için savaşmaya gönüllü olduklarını söyledi. Tari, "Şu anda bizim memleketimiz bombalar altında. Kardeş sandığımız kişiler bizleri öldürmeye gidiyor. Yapmayın. Bizler beraber büyüdük, aynı okula gittik. Aynı sırada oturduk, beraber kumda oynadık. Yazıktır, günahtır. Benim annem Rusya vatandaşı babam Ukraynalı. Ben hangisinden vazgeçeceğim. Sayın Putin, bu kanlı siyasete hayır diyoruz. Buradaki herkes ailelerinden haber alamıyor. Ben babama 2 gün ulaşamadım. Dün kuzenlerimle görüşürken bomba patladı ve 24 saat geçti halen ulaşamadım. Biz biriz. Biz bir aileyiz. Eğer gerekirse, bu savaş durmazsa ben kendi hayatımı Ukrayna için vermeye hazırım. Eşim dünden bu yana gitmek istiyor, zor durduruyorum" diye konuştu.

Bir başka Ukraynalı vatandaş ise gözyaşlarıyla Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinden yardım istedi.

Grup daha sonra Ukrayna Milli Marşı'nı okuyup "Ukrayna Yaşasın', "Kahramanlar Yaşasın" sloganları attı. Bu sırada bazı Ukraynalılar ise gözyaşı döktü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber