Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 14 Eylül 2016 - 14:38 Yorum: 0

Ulaştırma Bakanı Arslan Iğdır’da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır'a geldi.

Ulaştırma Bakanı Arslan Iğdır’da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır'a geldi.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ve Iğdır Milletvekili Nurettin Aras tarafından Tuzluca Digor yol ayrımında karşılanan Bakan Ahmet Arslan daha sonra Iğdır Valiliği'ni ziyaret etti. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman'dan ilin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Arslan, "Iğdır önemsediğimiz bir il. Doğubayazıt Iğdır arasını sıcak asfalt yapacağız. Diğer yol çalışmalarımız sürüyor. Batı ile aramızdaki farkı kapatmamız lazım. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi bitince Iğdır-Kars-Nahçıvan Demiryolu yapılabilir. Bu konuda çalışmalarımız var. Bunun yanında Iğdır-Bakü arası uçak seferleri de talep olursa gerçekleşebilir. Bu konuda fizibilite çalışması yapacağız. Yine Ankara Tren Garı, yap işlet devret modeli ile yapılıyor. İnşallah 29 Ekim'de Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açılacaktır. Ayrıca Rize-Artvin Havalimanı için projede bir sıkıntı vardı, onu hallettik. Deniz üzerinde güzel bir havalimanı yapılacaktır" dedi.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın birlikte kalkınmasını önemsediklerini ifade eden Aslan, Kars merkezli bölgeye yılda 40 bin istihdam sağlamayı öngördüklerini söyledi. Bölge illerinde özellikle bazı alanlarda ihtisaslaşmanın ve buna mukabil üniversitelerin bazı branşlarının da buna paralel olarak ihtisaslaşmasının çok önemli olduğunu hatırlatan Bakan Arslan, "Bu bölgeler; ihracatın çok düşük olduğu, gayri safi milli hasılatının çok altında olduğu bölgelerdir. 23 ilin dışındaki illerin kişi başı geliri 10 bin doların üzerindedir. İstihdamı, kalkınmayı, ticareti geliştirebilecek çok güzel bir paket açıkladık. Bundan Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı da üzerine düşeni alacaktır" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı Arslan Iğdır’da

Ulaştırma Bakanı Arslan Iğdır’da

Ulaştırma Bakanı Arslan Iğdır’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber