Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 23 Mart 2017 - 13:14 Yorum: 0

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere'nin Türkiye üzerinden hava yolu ile ülkelerine giden yolcularla ilgili getirdiği...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere'nin Türkiye üzerinden hava yolu ile ülkelerine giden yolcularla ilgili getirdiği güvenlik kısıtlamalarına ilişkin, "Umarım bu girişimin başka bir arka planı yoktur" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sivas'ta TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yeni Nesil Milli Yük Vagonu" tanıtım toplantısından sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının, ABD ve İngiltere'nin Türkiye üzerinden hava yolu ile ülkelerine giden yolcularla ilgili getirdiği güvenlik kısıtlamaları ile ilgili sorularını cevaplandıran Arslan, alınan kararın Türk hava yolu şirketlerinin geldiği noktanın baltalanması ve engellenmesine yönelik bir girişim olmamasını temenni ettiklerini söyledi. Arslan, "Beklentimiz ve umudumuz bu işin bir arka planı olmamasından yana. Arka plandan kastımız hava yola taşımacılığında dünyadaki sayılı hava yolu şirketleri arasına giren gerek THY, gerekse diğer şirketlerimizin geldiği noktanın baltalanması ve engellenmesi yönünde bir arka planı olamaması bizim temennimizdir. Bunu da her zaman göz önünde bulundurarak gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz. Sürdürmeye de devam edeceğiz. Ancak bize ifade edilen güvenlik nedeni ile ülkemiz dışından ülkemize gelip ülkemiz üzerinden ABD ve İngiltere'ye giden yolcularla ilgili güvenlik tedbiri alındığı yönündeki ifadeyi en azından doğru kabul edip bu ifade üzerinden biz Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kurallarını almış durumdayız hatta onun üzerinde kuralar almış durumdayız. Çünkü bulunduğumuz coğrafyada bizim tüm kuralları alma gibi bir zorunluluğumuz var. Bunun gereğini yapıyoruz. Muhataplarımıza söylediğimiz şu teknik ekipler bir araya gelsinler, çalışsınlar, alınabilecek her ne tedbir varsa biz bunları almaya hazırız, bunu hem teknik olarak ifade ediyoruz hem de muhataplarımız ile konuşuyoruz" dedi.

"Terör dünyanın her yerinde terördür"

Bakan Arslan, terörün dünyanın her yerinde terör olduğunu ve dünyanın her yerinde benzer güvenlik uygulamaları gerektirdiğini ifade ederek, "Muhataplarımıza yazdığımız mektuplarda terörün sadece Türkiye'de değil. Terörün dünyanın her yerinde terör olduğu, teröristin dünyanın her yerinde terörist olduğu, bunun mücadelesinin dünyanın her yerinde eş zamanlı ve birlikte yalpak gerektiği, özelikle bunu ortaya koyuyoruz. Yoksa Atatürk Havalimanı'nından uçan terörist zarar verir, bir başka havalimanından uçmayan zarar vermez diye bir ayırırım yaparsanız işte o zaman insanların aklına haklı olarak başka şeyler gelir. Biz öyle olmadığını düşünüyor ve kabul ediyoruz. Bu demek değildir ki bu kabul üzerinde duracağız, kararları seyrederiz. Hayır. Kararlar ile ilgili gerekli görüşmeleri ve mücadeleleri yapacağız. Bu konudaki dünyanın bir numaralı otoritesi ICAO'dur. Türkiye olarak konsey üyesiyiz. Bunu oraya da taşıyarak orada da gerekli mücadeleyi yapacağız. Eğer terörden korkuyorsanız. Nereden gelirse gelsin korkmalı ve ona göre tedbir almalısınız. Yoksa tedbiri belli yerlerde alırsanız, Türkiye gibi bir ülkede Atatürk Havalimanı'nda almaya kalkarsanız ne kadar eksik ne kadar yanlış bir karar olduğunu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Temaslar sürüyor"

Konuyla ilgili temasların sürdürüldüğünü söyleyen Arslan, "Gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz. Teknik olarak biz gerekli girişimlerde bulunurken Dışişleri Bakanlığımız da gerekli girişimlerini sürdürüyor. İnşallah kısa sürede bir düzeleme ve düzeltme yapmalarını bekliyoruz. Terör her yerde terördür. Her türlü terörist ile mücadeleyi dünyanın topyekun yapması gerekir. Dolayısı ile bir hava limanı terörle mücadelede ayrı tutup bir başka hava limanını ayrı tutmakta doğru değildir. O zamanda haklı olarak insanların aklına başka şeyler ve bir arka plan geliyor. Umarım bu girişimin başka planlar ile düşünülen bir arka planı yoktur" diye konuştu.

Bakan Arslan alınan bu kararın Türk hava yolu şirketlerini fazla etkilemeyeceğini düşündüğünü belirterek, "Türk turizmini etkilemez. Çünkü turistin gelme gayesi farklı. İnsanlar yine Türk Hava Yollarını tercih edecektir. Çünkü çok üst düzel bir hizmet var. Misafirinin hayatını kolaylaştırma gayreti var. Eminim ki bu fazla etkilemeyecektir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber