Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 14:08 Yorum: 0

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’dan, Başkan Karaçanta’ya ziyaret

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, beraberindekilerle birlikte Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı makamında ziyaret etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’dan, Başkan Karaçanta’ya ziyaret

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, beraberindekilerle birlikte Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı makamında ziyaret etti.

Kars'ta yapılan çalışmalar hakkında Başkan Karaçanta'dan bilgi alan Bakan Arslan, burada da Belediyenin hizmetleri ve Kars çayı ile ilgili projeler hakkında görüşlerini dile getirdikten sonra Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değindi.

Bakan Arslan, "Dolayısıyla bugün ne yazık ki içinden geçtiğimiz süreçten kaynaklı her gün bir şehit haberi duyuyoruz. Az önce de Beytüşşebap'ta bir mayın patlaması sonucu bir şehidimiz var. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 5 tane de yaralımız var onlara da şifa diliyorum. Hem onların ailesine hem ülkemize ve ülkemiz insanlarına buradan başsağlığı diliyorum" dedi.

Arslan, Türkiye'nin zor bir bölgede bulunduğunu ülkenin etrafının bir ateş çemberinden farksız olduğunu ifade ederek, "Geçen gün bir ortamda konuşuldu denildi ki; Efendim, Irak'ın bütünlüğü, Suriye'nin bütünlüğü çok önemlidir aman biz oralarda olmayalım. Benim de cevabım şu oldu; komşularımız dahil bütün ülkelerin ülke bütünlüğü bizim için çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızın da Başbakanımızın da üzerine basa basa söylediği buydu. Ancak, komşuda yangın varsa o yangın size doğru geliyorsa bizim bunu deme lüksümüz yok, başkalarının yaptığı gibi biz de o yangına biraz benzin dökelim iyice yansın bitsin. İyice yansınla bitmiyor. İyice yanıyor ve size sıçrıyor. O zaman yangının bize sıçramaması adına eğer oraya bir su taşımak, su dökmek, yangını söndürmek gerekiyorsa, bizim geleneğimi de bunu gerektiriyor, bizim komşularımızdaki yangını söndürme adına, oradaki insanların huzuru adına ve o yangının da dönüp bize sıçramaması adına harekat gerekiyorsa harekat, destek gerekiyorsa destek. Bunu vereceğiz nitekim veriyoruz. Bizim istediğimiz oralarda huzur olsun. Oralarda huzur olsun ki bizim coğrafyamız huzur bulsun. Ve ne yazık ki işte oralar huzur bulmayınca terör ülkemizin her yerinde insanlarımızın canına kastediyor, katlediyor, her gün bir şehit haberi duyuyoruz. Dolayısıyla biz ülkemizin bekası adına, bu terör olaylarını bitirmek adına her nerede ne yapmamız gerekiyorsa herkes bilsin ki bu konuda en ufak bir taviz vermeden, en ufak bir geri adım atmadan bunun gereğini yapacağız, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 79 milyonun birliği, 780 bin kilometrekarede ki insanımızın huzuru bunu gerektiriyor ve bunun gereğini de yerine getireceğiz. Buradan bir kere daha özellikle seslenmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Arslan, daha sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı il yöneticileriyle toplantı yapmak için Valilik makamına geçti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber