Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 29 Ağustos 2014 - 14:14 Yorum: 0

Ülkemiz ve dış politikamız için çalışacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu zorlu görevde gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız" dedi.

Ülkemiz ve dış politikamız için çalışacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar nasıl bütün konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, hariç politikamız için çalışacağız' dedi. 

Ahmet Davutoğlu vasıtası ile kurulan 62. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığına getirilen Çavuşoğlu, cuma namazı için Kocatepe Camisi'ne gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisine duydukları güvenden ötürü teşekkür eden Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın mühim ve şerefli bir vazife olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar nasıl bütün konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, hariç politikamız için çalışacağız' dedi.

Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu ile 'halef-selef' olacaklarını anlatım etmesi üstüne Çavuşoğlu, 'Bizim 300 yıla yakın soy dostluğumuz var. Kaderde bu da kısmetmiş, halef-selef oluyoruz. Bu bizim için hem iri bir mutluluktur hem de onurdur' diye konuştu. 

Volkan Bozkır'ın da AB Bakanlığı'na getirilmesini de değerlendiren Çavuşoğlu, Bozkır'ın 'ağabey' dedikleri bir iri olduğunu belirtti. 

Bakan Çavuşoğlu, Bozkır'ın AB ile ilişkileri ve AB sürecini en fazla bilenlerden olduğunu kaydetti.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber