Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Siyaset 23 Kasım 2014 - 18:31 Yorum: 0

Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çözüm sürecini baltalamak için her fırsatı kullananların olduğunu belirterek, "Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız" dedi.

Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Çözüm sürecini baltalamak için her fırsatı kullananlar var, ana muhalefette var, yavru muhalefette var, onun yavrusu muhalefette de öyle. Kobani olaylarını bahane ederek kullanmakta olanları sokağa döktüler. Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız' dedi. 

Çavuşoğlu, AK Parti Döşemealtı İlçe Teşkilatı alelade umumi kuruluna katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu çağda Döşemealtı ilçesine geldiğini anlatarak, Döşemealtılı şahısların yörük, yiğit ve mert olduklarını, kendisine her süre destek verdiklerini söyledi. 

Her geçen sene AK Parti'ye sevgi sağlayan şahısların sayısının arttığını, AK Parti ailesinin büyüdüğünü belirten Çavuşoğlu, Döşemealtı ilçesinde yapılan kongrede de coşku, sevgi ve gözlerde coşku gördüğünü dile getirdi. 

Kongrelerin AK Parti'yi daha da güçlendireceğini, Türkiye'ye ve dünyadaki mazlumlara hizmet şekilde dönmesini sağlayacağını söz eden Çavuşoğlu, AK Partili kadroların bugün sırf memleket sınırları içerisinde değil, dünyadaki bütün mazlumlara hizmet ettiğini kaydetti. 

Bakan Çavuşoğlu, bütün kongrelere katılmak istediğini fakat hummalı bir tempo içerisinde olduklarını dile getirdi. Milletten aldıkları kuvvet ve destekle enerjilerini hiç bitirmeden her yere koştuklarını belirten Çavuşoğlu, Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırdıklarını bildirdi. 

Türkiye'nin bugün G20 zirvesine katılarak dünyanın en varlıklı 20 ülkesi içerisinde yer aldığına belli eden Çavuşoğlu, 'Eskiden bunları düş edebiliyor muyduk, dünyanın en varlıklı 20 ülkesinden bir tanesi olacağız ve bu zirveye katılacağız fakat aşırı şükür Türkiye bugün dünyanın 16'ncı en iri ekonomisine sahip ve o zirvelerde yerini alıyor. Hem de kafa köşede' diye konuştu. 

1 Aralık'tan itibaren G20 zirvesine bir sene boyunca Türkiye'nin başkanlık yapacağını dile getiren Çavuşoğlu, istikbal sene kasım ayında da zirvenin Türkiye'de ve Antalya'da yapılacağını bildirdi. Çavuşoğlu, Antalya'nın istikbal yıl, dünyanın en iri 20 ülkesinin liderlerini ağırlayacağını söyledi.

54 ülkede büyükelçilik açılacak

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika kıtasında Çin, Hindistan ve Türkiye'nin stratejik ortağı bulunduğunu ve ve bu kıtaya yönelik açılım içerisinde olduklarını anlatım etti. Afrika alanında 2002 yılında 12 bulunan büyükelçilik sayısının bu sene sonu itibarıyla 39'a çıkacağını söz eden Çavuşoğlu, 'Ekvador'un başkentinde de Türkiye Cumhuriyeti'nin büyükelçiliğini açacağız, Türk bayrağını orada da dalgalandıracağız ve büyükelçilik sayımız 40'a ulaşacak. Arkasından öteki devletler de gelecek. 54 ülkenin hepsinde inşallah büyükelçiliğimizi açacağız' diye konuştu. 

ABD, model ortağımız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı ağırladıklarını, 4 saat devam eden bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Toplantıda lazım ikili ilişkiler, gerekse bölgesel konuları değerlendirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Özellikle Türkiye'ye gelerek bu konuları bizimle görüşmek için ABD Başkanı Obama nedeni ile gönderilen Joe Biden ile ABD, Türkiye ilişkileri ve bölgedeki konuları konuşurken oldukça çok konu hakkında düşüncelerimizin ve politikalarımızın örtüştüğünü görmekten bununla beraber huzur duyduk. Çünkü Amerika, bizim müttefikimizdir. Amerika bizim model ortağımızdır. Amerika ile bir takım konularda görüş ayrılığına düşebiliriz, onların her istediğine evet demeyebiliriz. Çünkü kendi çıkarlarımız var, kendi önceliklerimiz var ama umumi manada düşüncelerimiz, politikalarımız örtüşür zira müttefikiz, ve model ortağıyız.'

Çözüm süreci

Bakan Çavuşoğlu, vatandaşlardan aldıkları güçle hariç politikayı yürüttüklerini, sivil demokrasi, ileri demokrasi hakkında cesurca adımlar attıklarını söyledi. Türkiye'nin baştan sona değiştirmek için, yeni Türkiye, canlı Türkiye için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, vatandaşlara güven duydukları için teşekkür etti. 

Kongrelerin birlik, birliktelik içerisinde geçmesi gerektiğine belli eden Çavuşoğlu, 'Bizim aramıza nifak girmez fakat sokmak isteyeceklerdir, sokmayalım, fitne girmez, girmesine müsaade etmeyelim' dedi. 

AK Parti'de koltuk, mevki sevdası olmadığını, partiye sevgi verenlerin ulus ve hizmet için çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, AK Parti'yi öteki partilerden ayıran özelliğin de bu olduğunu kaydetti. 

Ülkeye ve milletin birliğine, bütünlüğüne nifak sokulmasına da müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'Çözüm sürecini baltalamak için her fırsatı kullananlar var, ana muhalefette var, yavru muhalefette var, onun yavrusu muhalefette de öyle. Kobani olaylarını bahane ederek kullanmakta olanları sokağa döktüler. Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız, öteki taraftan da çözüm sürecini baltalamaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, hep müşterek başaracağız. Biz huzur, kardeşlik, demokrasi kalkınma istiyoruz.'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında tartışmalara yer veren Çavuşoğlu, bu konu üstünden münakaşa yapanları anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Türkiye'de oldukça çok kuruluş ve şirketlerin binalarını yenilediklerini, Türkiye'yi değiştirip, dönüştürdüklerini, yeni yollarla, seri tren ağlarıyla oldukça çok bölgede hizmet yaptıklarını söz eden Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, milletin olduğunu söyledi. 

Çankaya Köşkü'nün 90 yıla yakın bu ülkeye hizmet ettiğini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da bir 100 sene daha hizmet edeceğini anlatım eden Çavuşoğlu, ileriye dönük hizmetler yaptıklarını bildirdi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevki, makam düşkünü bir insan olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, Erdoğan'ın, belediye başkanlığı ve başbakanlık dönemlerinde bir apartman dairesinde kaldığını, başbakanlık konutunda yaşamadığını söyledi. Bu tür eleştirileri yapanların Erdoğan'ın felsefesini, inancını anlayamadıklarını dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'Cumhurbaşkanlığı Sarayı Recep Tayyip Erdoğan'ın babasının sarayı mı, işte bunların tümü Türkiye'nin büyümesini istemeyenler, kıskanan insanların sözleri. Rahmetli Turgut Özal özel uçak aldığında nasıl saldırmışlardı, bu parayla ne yapılıyor demişlerdi, o gün bugündür mektep yapılmadı mı, bizim dönemimizde yapılan dersliklerin sayısı 500 bine yaklaşmadı mı? G20 zirvesine katılacaksınız öteki devletlerin başkanları, başbakanları devasal uçaklarla gelecek, siz bizim cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza küçücük uçağı layık göreceksiniz. Sizin vizyonunuz bu, sizin ufkunuz bu fakat temel fesatlıktan. Kardeşlerim bu tür fitnelere hiç prim vermeyeceğiz. Türkiye’ye yakışan neyse devletimizin itibarı için ne gerekiyorsa onu yapacağız.'

Çavuşoğlu, istikbal sene yapılacak seçimleri hatırlatarak, partililerden daha aşırı çalışmalarını istedi. 

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının arkasından AK Parti’ye katılanlara rozetlerini taktı.

Mevcut Başkan Yusuf Mayıslar’ın tek namzet şekilde bulunduğu kongreye AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile partililer katıldı. 

Muhabir: Hatice Özdemir

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber