Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Kasım 2016 - 15:38 Yorum: 0

Uludağ Üniversiteliler Bakan Çelik’in ev sahipliğinde Ankara’da buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ankara'nın sorunların taşındığı bir il olmaktan çıkarılması için geçmişte çok uğraştıklarını...

Uludağ Üniversiteliler Bakan Çelik’in ev sahipliğinde Ankara’da buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ankara'nın sorunların taşındığı bir il olmaktan çıkarılması için geçmişte çok uğraştıklarını vurgulayarak, "Tüm meseleler yerinde çözülsün, yerelleşelim diye çok uğraşıyoruz. Halen eksiklerimiz olmasına rağmen önümüzdeki süreçte bu sistemin başarı ile uygulanacağını düşünüyorum" dedi.

Uludağ Üniversitesinin geleneksel hale getirdiği Ankara Buluşmaları'nın ikincisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in ev sahipliğinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Konukevi'nde (TİGEM) gerçekleştirildi. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın, Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, Hakan Çavuşoğlu, Zekeriya Birkan, Osman Mesten, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstinaf Mahkemeleri Başkanı Cengiz Aydemir, dekanlar ve üniversite yöneticileri katıldı.

"Hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

Uludağ Üniversitesi mezunu milletvekilleri ve Bursa milletvekillerini bir araya getiren Ankara Buluşmaları'nın ikincisine ev sahipliği yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında Uludağ Üniversitesinin son derece önemli bir üniversite olduğunu söyledi. Bu üniversitede görev yapan, sorumluluk üstlenen yöneticilerin toplantıda aktaracakları görüşleri not almak için bir araya geldiklerini belirten Çelik, "Gönül arzu ediyor ki Ankara sorunların taşındığı bir il değil, daha farklı işlerle meşgul olan bir il olsun. Sayın Bakanım Efkan Ala da başta olmak üzere Ankara'yı sorun çözen yerden çıkarmak için çok uğraştık. Tüm meseleler yerinde çözülsün, yerelleşelim diye çok uğraştık. Kısmen başarılı olduk. İlerleyen zamanda tam olarak istediğimiz noktaya da varacağımıza inanıyorum. Farklı illerden gelen Uludağ Üniversitesi mezunu ve Bursa milletvekillerimiz ile birlikteyiz. İnşallah sizlerin sorun diye ortaya koyacağınız konulara, Ankara boyutuyla, siyasi boyutuyla bizi ilgilendiren kısımları neyse yine aynı görev aşkıyla hep beraber Uludağ Üniversitemizin geleceği için, başarısı için çalışacağımız konusunda bir endişeniz olmasın" diye konuştu.

"Üniversitelerin bilim üretmesini bekliyoruz"

Ankara Buluşmaları'na katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, Uludağ Üniversitesinin Türkiye'deki en güçlü üniversitelerden birisi olduğunun altını çizdi. Ala, "Bursa'nın iller arasındaki konumu ne ise Uludağ Üniversitesinin de üniversiteler arasındaki konumu odur. Dolayısı ile sizin bir takım sorunlarınızın olması normaldir. Bizler de bu sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yaparız. Ancak Türkiye'nin hedeflerinden 2023 hedeflerine ve vizyonuna baktığımızda, bizlerin üniversiteden beklentileri de fazla oluyor. Üniversitelerin bilim üretmesini bekliyoruz. Üniversitemizdeki hocalarımızın, akademisyenlerimizin; "Biz ne yapacağız da Bursa'nın 75 milyar dolar olan ihracat hedefini yakalayacağız? Ne yapacağız da Türkiye'nin 500 milyar dolar olan ihracat hedefini yakalayacağız?" diye düşünmeleri gerekiyor. Bunu yakalayabilmemizin yollarından birisi de zorunlu tercih olarak Bursa'dır. Bursa'nın dış ticaret hacmi, çoğu ülkenin Gayri Safi Milli Hasılası'ndan fazladır. Üniversitenin birçok sorunu zaten kendiliğinden çözülecek sorunlardır. Bizler bir araya geldiğimizde nasıl yüksek teknoloji üretiriz, bilimi nasıl üretiriz, nasıl sanayiye sokarız, nasıl tarım sektörüne, gıda sektörüne ya da iletişim sektörüne nasıl sokarız diye düşünmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Üniversitelerin kısır çekişmeler yerine bilim konusunda yarışması gerektiğinin altını çizen Efkan Ala, Yüksek Öğretim Kurumunun bazı prensiplerinin de değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

"Uludağ Üniversitesi, Bursa'ya ve Türkiye'ye en yüksek katkıyı vermeye devam edecek"

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da ikincisi gerçekleştirilen Ankara Buluşmaları'na katılan herkese tek tek teşekkür etti. Buluşmayı geleneksel bir aile toplantısına benzeten Rektör Ulcay, "Burada bulunan herkes Uludağ Üniversitesi ailesinin bir üyesidir. Bizler 3. nesil üniversite vizyonu ile hem üniversitemize hem de kentimize farklı bir heyecan getirdik. Yaklaşık 19 ay gibi kısa bir süre içerisinde çok sayıda projeye imza attık. Gerek bilimsel anlamda gerekse üniversitemizin tercih edilebilirliği anlamında büyük mesafeler kat ettik. Üniversitemizin fiziki ve sosyal görüntüsünü değiştirecek ve Uludağ Üniversitesini geleceğe taşıyacak çok büyük projeler hazırladık. Projelerimizin hepsi ilgili bakanlıklar ve kurumlardan onay aldı. Kısa sürede temellerini atmaya başlayacağız. Geleneksel hale getirdiğimiz bu toplantılarımıza Sayın Bakanlarımızın ve milletvekillerimizin gösterdiği ilgi de bizleri ziyadesiyle onurlandırıyor. Yönetim olarak hedefimiz ve isteğimiz; üniversitemizin ve kentimizin ülkemize verdiği katkıları maksimum seviyeye çıkarmaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan milletvekilleri de tek tek görüşlerini açıklayarak, Uludağ Üniversitesinin istek ve sıkıntılarının giderilmesi konusunda her zaman gayret göstereceklerini dile getirdiler. Toplantı sonunda Uludağ Üniversitesi dekanları kendi bölümleriyle ilgili hazırladıkları istek ve talep formlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e teslim ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber