Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 14 Ağustos 2017 - 14:28 Yorum: 0

Uludağ Üniversitesi’nde kayıtlar başladı

Uludağ Üniversitesi'ni bu yıl kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı.

Uludağ Üniversitesi’nde kayıtlar başladı

Uludağ Üniversitesi'ni bu yıl kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı. Öğrenciler bu yıl e-devlet üzerinden üniversiteye gelmeden kayıt olabileceği gibi, Görükle Yerleşkesi'ne bizzat gelerek de kayıtlarını yaptırabilecek.

Uludağ Üniversitesi'ni bu yıl kazanan 10 bin 625 öğrenci için kayıt maratonu başladı. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerden elektronik kayda açık programlara yerleşenler, istedikleri takdirde https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesinden e-devlet üzerinden elektronik yükseköğretim bilgi sistemiyle kayıtlarını yapabilecekler. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya mecburi sebeplerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler ise Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesine gelerek kayıtlarını tamamlayabilecek.

E-devlet üzerinden elektronik kayıtlar 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ web sayfasından gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıt bu sayfada "e-hizmetler" bölümü altında yer alan "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında "Üniversite E-Kayıt" seçeneğinden e-devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek. Elektronik kayıt yaptıranlardan daha sonra ayrıca kayıt belgesi istenmeyecek.

Elektronik kayıt yaptıramayan adayların kayıt işlemleri ise 14-18 Ağustos 2017 tarihlerinde görevli personel eşliğinde yapılacak.

E-devlet şifresi almamış olan adaylar şifrelerini nüfus cüzdanlarının aslı ile bizzat PTT şubelerinden temin edebilecek. Elektronik kayda, özel yetenek sınavı ile yerleşen adaylar, KKTC kontenjanı ile yerleşen adaylar ile heyet raporu istenen programlara yerleşen adaylar dahil edilmedi. Ayrıca ortaöğretim tek ders veya bütünleme sınavlarına katılacak olan adaylar elektronik kayıt yapamayacak.

Elektronik kayıt yapan öğrenciler öğrenci kimlik kartlarını Eğitim Öğretimin başladığı tarihten itibaren kayıt oldukları fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokul öğrenci işleri bürolarından teslim alabilecek.

Rektörden mesaj

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Akademisyenlerden eğitim alırken, ülkemizin en geniş ve eşsiz doğal zenginliklere sahip yerleşkesinde öğrenci olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız. Yeni atılımlarla kalite çıtasını yükseltmeye devam eden Uludağ Üniversitesi'nin mensubu olmanın ayrıcalığını hem öğrenciliğiniz süresince, hem de mezuniyet sonrasında yaşama ayrıcalığına sahip olacaksınız" dedi.

Uludağ Üniversitesi’nde kayıtlar başladı

Uludağ Üniversitesi’nde kayıtlar başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber