Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Ağustos 2016 - 10:08 Yorum: 0

Uludağ’ı keşfettiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve Mudanya-Armutlu arasında düzenlenen ücretsiz Mavi Tur seferlerinin yanı...

Uludağ’ı keşfettiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve Mudanya-Armutlu arasında düzenlenen ücretsiz Mavi Tur seferlerinin yanı sıra Uludağ'a düzenlediği günübirlik ücretsiz "Yeşil Tur" da Bursalıların yoğun ilgisiyle sürüyor. Kentin değerlerini vatandaşlara daha yakından tanıtmak amacıyla 2010 yılından bu yana Bursa'nın cennet köşelerine günübirlik ücretsiz turlar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ keşfe çıkan vatandaşlar, doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor.

5 yılda 28 bin kişi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Sosyal İşler Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde ve Kültür A.Ş. organizasyonuyla Temmuz ayında başlayan Yeşil Tur'a bugüne dek mahalle muhtarlarının aracılığıyla katılan 2500 kişi, Bursa'nın cennet köşesi Uludağ'ın eşsiz doğasını keşfe çıktı. 2011 yılından bu yana devam eden turda 28 bin kişi, Bursa Büyükşehir Belediyesi sayesinde Uludağ'ı ücretsiz gezme imkânı buldu. Yeşil Tur'a katılanların büyük bir kısmı ilk kez Uludağ'ın doğal güzelliklerini görme fırsatı bulurken tura katılanlar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti, 5 yıldır süren doğa macerasının devam etmesini istedi.

Eylül ayı sonuna dek sürecek olan "Yeşil Tur" a katılanlar, bağlı bulundu mahalle meydanından servis otobüsleri ile alınırken, tur otobüsleri önce tarihi İnkaya çınarının bulunduğu alanda çay molası veriyor. Dolu Baba türbesi ziyareti ile devam eden Yeşil Tur'da ki bir başka mola yeri ise Bakacak… Tura katılanlar, Bakacak'taki mola ile Bursa'yı kuşbakışı seyretme imkânı buluyor. Tur'un son durağı ise Sarıalan… Öğleye doğru Sarıalan'a ulaşan vatandaşlar burada kendilerine dağıtılan öğle yemeği ile piknik yaparken, Uludağ'ın eşiz doğasının keyfini çıkarıyor. Sarıalanda verilen 3 saatlik molada dileyenler, oteller bölgesinde bulunan telesiyej ile Cennetkaya'ya bulutların üzerinde eşsiz bir yolculuk gerçekleştiriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşil Tur imkânından yararlanmak isteyenlerin, oturdukları mahallenin muhtarlıklarına kayıt yaptırmaları yeterli…

Uludağ’ı keşfettiler

Uludağ’ı keşfettiler

Uludağ’ı keşfettiler

Uludağ’ı keşfettiler

Uludağ’ı keşfettiler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber