Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Ağustos 2016 - 09:53 Yorum: 0

Uluköy sebzecilik sektöründe Erzincan’ın dışa açılan kapısı oldu

Erzincan Merkeze bağlı Uluköy, sebzecilikte her geçen gün çıtayı yükseltmeye devam ediyor.

Uluköy sebzecilik sektöründe Erzincan’ın dışa açılan kapısı oldu

Erzincan Merkeze bağlı Uluköy, sebzecilikte her geçen gün çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Ürettiği birbirinden lezzetli sebze çeşitleriyle adından söz ettiren Uluköy, Diyarbakır'dan Batman'a, Van'dan Trabzon'a kadar birçok bölgeye sebze satıyor. Sebzecilik sektöründe son 10 yıllık süreçte büyük bir çıkış trendi yakalayan Uluköy, domatesten bibere, fasulyeden karpuza kadar birçok sebzeyi en kaliteli şekilde üreterek, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz illerine pazarlıyor. Sebze yetiştiriciliğinin tüm tekniklerini uygulayan ve sektördeki gelişmeleri yakından takip eden Uluköylü çiftçiler, ürettikleri ürünlerin kalitesine güveniyor. Ulusal pazarlarda ürünlerine gösterilen ilgiden son derece memnun olan çiftçiler, ihracatçı firmaları bekliyor.Uluköylü çiftçileri ziyaret eden Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Uluköy'ün Erzincan'da tarım sektörünün önemli bölgelerinden birisi olduğu söyledi. Çiftçileri arazilerinde ve köy meydanında ziyaret eden İl Müdürü Murat Şahin, onların sorunlarını dinledi. Uluköy'ün tarımsal açıdan son derece önemli bir bölge olduğunu kaydeden Şahin, çiftçilerin görüşlerinin ve isteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Tarımsal açıdan yaşanan sorunlara kayıtsız kalamayacaklarını dile getiren Şahin, "bu bölgedeki çiftçilerimiz kaliteli bir üretim gerçekleştiriyorlar ve her geçen gün bu alanda çıtayı yükseltiyorlar. Üretim olan bölgede elbette çeşitli sorunlar da yaşanıyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bize bu sorunları çözmek düşer" diye konuştu.

Bölgenin potansiyelini çok iyi bildiklerini kaydeden Şahin, bu potansiyele dayalı olarak verim ve kalitenin daha da artırılması için çalıştıklarını söyledi. Şu anda sebzecilik noktasında kaliteli bir üretim yapıldığını vurgulayan İl Müdürü Şahin, "çiftçilerimiz her geçen yıl daha da kaliteli ve verimli üretiyorlar ve potansiyel giderek artıyor. Bu çevre köylere de yansıyor. Şu an üreticilerimiz ürettikleri ürünleri değişik illere pazarlıyor. Ancak üretimin her geçen yıl arttığını göz önünde tutarak önümüzdeki yıllar için pazarlama noktasında sorun yaşanmaması için gerekli çalışmaları yapmak durumundayız. Bölge illeri burada yapılan üretimin kalitesini çok iyi biliyor. Burada üretilen sebzeler yoğun talep görüyor" dedi.

Değişik illerden köye gelen sebze tüccarlarıyla da görüşen İl Müdürü Şahin, onların bu durumdan gayet memnun olduklarını dile getirdi. Her zaman üreticinin yanında olacaklarını söyleyen Şahin, bu ülke için üreten herkesin başımızın üstünde yeri var. Onlara yol göstermek, onların sorunlarının çözümü için çalışmak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Uluköy sebzecilik sektöründe Erzincan’ın dışa açılan kapısı oldu

Uluköy sebzecilik sektöründe Erzincan’ın dışa açılan kapısı oldu

Uluköy sebzecilik sektöründe Erzincan’ın dışa açılan kapısı oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber