Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 14:03 Yorum: 0

Ulupınar, Aşure Günü’nü kutladı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 11 Ekim" de kutlanacak Muharrem Ayının 10'uncu günü olan "Aşure Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ulupınar, Aşure Günü’nü kutladı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 11 Ekim" de kutlanacak Muharrem Ayının 10'uncu günü olan "Aşure Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ulupınar yazılı mesajında; "Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının başlaması ile Müslümanlar için önemli günlerden biri olarak kabul edilen Aşure günü, Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. Gününe tekabül etmektedir. Aşure kelimesi Arapçadan dilimize geçmiş, 10 manasına gelen "aşara" kelimesinden türetilen bir kelimedir.

Aşure günü tüm İslam mezheplerinde önemlidir. Bugün, İslâm tarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Efendimizin aziz torunu Hazret-i Hüseyin Efendimizin hunharca katledildiği, şehit edildiği gündür. İslam" a hançer saplandığı gündür. Aşure gününün amacı, böyle acıların bir daha yaşanmaması için gerekli insani değerleri özümsemektir. Bu süreçte kalp kırmamak, dil ile incitmemek, dedikodu yapmamak gerekir.

Dolayısıyla müminler bir kardeş gününü ve kardeşliği yaşamalıdırlar. Birbirini teselli etmelidirler. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, birlik ve beraberliği zedeleyecek çekişmelere girmek, en başta o aziz şehitlerin mübarek ruhlarını incitecek hareketlerdendir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm islam aleminin Aşure Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber