Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Ulusal firmalara Tatvan'dan tepki

BİTLİS (AA) - Ulusal firmaların, Tatvan'da açmak istedikleri ikinci veya üçüncü şubelere, yerel esnafın mağdur olacağını ileri süren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tepki gösterdi.Tatvan'ın...

Ulusal firmalara Tatvan'dan tepki

BİTLİS (AA) - Ulusal firmaların, Tatvan'da açmak istedikleri ikinci veya üçüncü şubelere, yerel esnafın mağdur olacağını ileri süren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tepki gösterdi.

Tatvan'ın markalaşması için ulusal firmaların birer şube açmasının iyi olduğunu belirten sivil toplum kuruluş temsilcileri, aynı firmaların ikinci veya üçüncü şube açmalarının ise yerel esnafı olumsuz yönde etkilediğini ileri sürdü.

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin, konuyla ilgili Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Gimtat Başkanı Muzaffer Güzeluçar ve diğer sivil toplum temsilcileriyle yaptıkları görüşmeleri karara bağladıklarını söyledi.

Karar ile ulusal firmaların ilçe genelinde birden fazla şube açmalarına izin vermeyeceklerini anlatan Tekin, "Tatvan'ın marka bir şehir ve cazibe merkezi olması nedeniyle ulusal firmaların birinci şubelerinin açılmasını Tatvan'ımız için bir kazanım olduğunu düşünüyoruz fakat birden fazla şubelerin açılması, yerel esnaflarımızın ciddi anlamda mağdur olmasına neden olacağından dolayı almış olduğumuz kararın arkasında duracağız. Çünkü, ulusal firmaların çoğalması yerel esnafların iş yapamaz duruma gelmesine neden oluyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber