Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 29 Nisan 2021 - 16:48 Yorum: 0

Uluslararası 1 Mayıs Kongresi başladı

Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Uluslararası 1 Mayıs Kongresi'nin bir fikri tartışma zemini oluşturacağını ifade etti.

Uluslararası 1 Mayıs Kongresi başladı

Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Uluslararası 1 Mayıs Kongresi'nin bir fikri tartışma zemini oluşturacağını ifade etti.

Memur-Sen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesinin düzenlediği "Uluslararası 1 Mayıs Kongresi'nin açılışı, Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. 3 gün çevrim içi olarak devam edecek kongrenin açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Emek, dayanışma ve mücadele kavramlarının konuşulduğu 1 Mayıs haftasının içerisindeyiz. Bunun yanı sıra bütün dünyada korona virüs salgınıyla ilgili tedbirlerin, hayatı eve sığdırmanın, yeni yöntem arayışlarının konuşulduğu bir zaman dilimi içerisindeyiz. İnsanın, insanlığın birçok mecrada ihtiyaç duyduğu, yeni medeniyetimizin ise yeni ikram gösterdiği kadim arasındaki bağı akılla ve ahlakla kurma noktasında hızlı yol alma zorunluluğumuz ortadadır" dedi.

Çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Yalçın, "Bu özel günde bizimle birlikte akademik bir toplantıda 1 Mayıs etkinliğimizde katılım ve katkı sağlayan, başta toplantımızı teşrif eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

3 gün sürecek programda önemli konulara değinileceğini söyleyen Yalçın, "Bir fikri tartışma zemini, bir fikri ziyafet gerçekleştirmiş olacağız. Dünya ve insanlık finansal kapitalizmin ve vahşi emperyalizmin sebep olduğu, bizzat ürettiği bütün yarılmalara, kırılmalara ve zeminlere, kopuşlara rağmen yeniyi, iyiyi, güzeli, doğruyu, adili, barışı, huzuru ve bütün bunlarla ilişkilendirilmiş biçimde insanca refahı, hakiki felahı inşa edecek güce, kudrete sahip. Kadim medeniyetimizse bu konuda bize yeterli tecrübe, bilgi birikimi verebilecek müktesebata sahip diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kongreye TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin de katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber