Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 00:43 Yorum: 0

Uluslararası 14. Anadolu Adli Bilimler Kongresi başladı

Aydın Barosu ve Adli Bilimciler Derneği işbirliği ile 20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında devam edecek Uluslararası 14. Anadolu Adli Bilimler Kongresi Nazilli...

Uluslararası 14. Anadolu Adli Bilimler Kongresi başladı

Aydın Barosu ve Adli Bilimciler Derneği işbirliği ile 20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında devam edecek Uluslararası 14. Anadolu Adli Bilimler Kongresi Nazilli Belediyesi, İncirliova Belediyesi ve Nazilli Ticaret Odasının katkıları ile Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda başladı.

Kongre 3 gün sürecek

Açılışta konuşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, "3 gün sürecek Kongrede, adli sosyal hizmet, adli biyoloji, adli psikoloji, adli muhasebe, adli hemşirelik, toksikoloji, kriminalistik, adli antropoloji ve daha birçok adli bilimler alanında yer alan tüm dallarda değerli bilim insanları çalışmalarını, bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Alanında uzman konuşmacıların yanı sıra çeşitli bilimsel çalışmaların sunulabileceği sözel bildiri oturumları ve poster bildiri alanları yer alacak" ifadelerini kullandı.

Bilimin ışığında aydınlık geleceğe

Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt konuşmasında, "Adli Bilimler Derneğiyle beraber, Aydın Barosu olarak 14. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin her yerinden ayrıca yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen bilim insanlarının da katılımıyla burada kongremizi yapıyoruz. Çok değerli bildiriler var. Bunları ayrıca kongrenin sonunda bir kitap haline getirip basıyoruz. Üniversitelerin kitaplıklarında da yerini alacak. Bu çalışmanın Nazilli'de olması da bizim için kıymetlidir. Bu bilim insanlarından faydalanırsak, bilimin ışığını arkamıza alırsak aydınlık geleceğe doğru yürürüz" dedi.

Akkaya, Nazilli'de yapılanları anlattı

Geleceği planlayan bir hizmet anlayışıyla, farklı bir Nazilli için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, "Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde yer alan, bizler için Allah'ın yeryüzündeki cenneti şehrimiz, uzun yaşamın marka kenti Nazilli'mize ahenk verdiniz, ayrı bir değer kattınız hoş geldiniz. Dünden bugüne kaliteli yaşam standartlarını artırmak adına, alt yapıdan üst yapıya, sağlık ve sosyal alanda gerekli, ihtiyaç olan birçok tesisi ve faaliyeti harekete geçirdik. Çağdaş yaşam ve sosyal belediyecilik anlayışımız ile araştırma ve çalışmalarımızı artırıp değerli Nazilli halkımızın hizmetine sunduk ve bu anlayışla da çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yaşamsal değerlerimizin her bir zerresi bizim için çok önemlidir. Sanayi, ticaret, eğitim, sağlık, güvenlik çevre ve şehircilik alanları başta olmak üzere nice projelerle bambaşka bir Nazilli olma yolunda ilerlemekteyiz. Nazilli Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetin kalitesini gelişen dünya standartlarına uygun olarak yükseltmek için sürekli çalışma halindeyiz. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla çıktığımız bu kutlu hizmet yolculuğunda, huzurlu bireyler, mutlu yarınlar görülmeye değer en büyük görseldir ve en büyük dileğimizdir. 14'üncü Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresinin Nazilli'mizde yapılmasına vesile siz değerli bilim insanlarını şehrimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumu ifade eder, emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutlarım" diye konuştu.

Plaketler verildi

Kongre davetlisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Ümit Özkıran'ın yaptığı konuşmanın ardından Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Aslan ve Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Ümit Özkıran'a plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Nazilli Belediyesi Halk Dansları Topluluğu otantik ekibinin sunduğu zeybek gösterisi ilgi ile izlendikten sonra Kongre katılımcıları toplu olarak fotoğraf çekildi.

Uluslararası 14. Anadolu Adli Bilimler Kongresi başladı

Uluslararası 14. Anadolu Adli Bilimler Kongresi başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber