Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2014 - 22:38 Yorum: 0

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali

ANKARA (AA) - Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali sürüyor. İlçe merkezindeki festival alanında 29 Ağustos Cuma günü başlayan...

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali

ANKARA (AA) - Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali sürüyor. 

İlçe merkezindeki festival alanında 29 Ağustos Cuma günü başlayan ve 7 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek etkinliklerde 16 hemşehri derneği ile 9 Türk topluluğu da yer alıyor. 

Katılımcıların kendileri için ayrılan stantlarda yöresel ürünlerini sergilediği festivalde akşamları da konserler veriliyor. 

Stantları gezen ve etkinliklere katılan Etimeskut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivalin 11 yılını kutladıklarını, gelecek yıllar için daha kapsamlı organizasyonlar planladıklarını belirtti. 

Festivalin kültür ve sanata dayalı bir etkinlik olarak ortaya çıktığını ve bu şekilde devam ettiğini anlatan Demirel, şunları söyledi: 

"Bu festival başta Etimesgut olmak üzere Ankaralıları bir araya getiren bir etkinlik oldu. İlk olarak 1994 yapmıştık. 2004 yılına kadar da kutlamaya devam ettik. Ancak benden sonra seçilen arkadaşımız bunu devam ettiremedi. Daha sonra tekrar seçilince biz yapmaya devam ettik. Aslında 16. sını yapmamız gerekiyordu. Biz bu festivalin geleceğe taşınmasını istiyoruz. Çünkü bu festival Etimesgut’a kültür ve sanat şehri olma yolunda bir rol üstleniyor. Festivaldeki katılımcılarımıza baktığınızda Türk coğrafyasındaki milletleri, toplulukları görürsünüz. Bunların tamamı bizim kültürümüz ve bu etkinlikler bizi anlatan etkinlikler. Burada güzelliklerimizi paylaşırken anlatırken, dertlerimizi sorunlarımızı da paylaşıyoruz. Mesela Doğu Türkistan. Orada yanan ateşi burada hissetmenin mücadelesini veriyoruz. Bu yönle de bizim halkımızın etrafında buluşmuş olduğu bütün değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik de sağlamak istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber