Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 22:13 Yorum: 0

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı

Rektör Prof. Dr. Göktepe: "Üniversitemizde 80 farklı ülkeden yaklaşık bin 650 öğrenci öğrenim görmektedir"

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı

ANTALYA (AA) - Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) 2014-2015 akademik yılı törenle açıldı.

Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, üniversite konferans salonundaki törende yaptığı konuşmada, yeni akademik yılın herkese hayırlı olmasını diledi. 

Üniversitenin en temel özelliklerinden birinin yabancı öğrenci sayısı ve çeşitliliği olduğunu ifade eden Göktepe, "Üniversitemizde 80 farklı ülkeden yaklaşık bin 650 öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yıl itibariyle üniversitemizde 22 ülkeden yüze yakın akademisyen arkadaşımız var. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren bir stratejimiz var. Kaliteyi merkeze çekerek, yatay büyümeyle yolumuza devam etmek" dedi.

Göktepe, hedeflerinin 5 bin kişilik yerleşke olduğunu, bu yıl yüzde 95 doluluk oranına ulaştıklarını ve 61 vakıf üniversitesi içerisinde 14'üncü sırada olduklarını söyledi.

 "Adalet özlemi içinde hukuk eğitimi ve yeni arayışlar" konulu akademik yılın ilk dersini veren UAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Bozbel ise Türkiye'de yapılan bir araştırmada toplumun yaklaşık yüzde 35'inin kanunlar önünde devlet ile vatandaşın eşit olduğuna inanmadığını ifade etti.

Hukukçuların karar verirken İstiklal Marşı'nda belirtildiği gibi "Hakka tapan bir millet" adına karar verdiğinin şuurunda olması gerektiğini vurgulayan Bozbel, "Gerekirse gök kubbe yerle bir olsa da vereceği kararla adalet tesis edilecekse hiçbir şey onu yolundan döndüremeyecektir. Kararını verirken de adaleti tesis etme dışında başka bir düşünce ve saik içinde olmayacaktır" diye konuştu.

Konuşmalarına ardından Rektör Göktepe, Bozbel'e plaket takdim etti.

Törene, Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber