Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Ağustos 2016 - 18:13 Yorum: 0

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimi soruşturma kapsamında Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde gözaltına...

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimi soruşturma kapsamında Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde gözaltına alınan ve aralarından rektörün de bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ve bazı profesörlerin de yer aldığı 16 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında sabah adliyeye sevk edilmişti. Şüpheliler, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçlarından tutuklandı. Antalya'da 5 Ağustos'ta Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde yapılan operasyonda rektör Prof. Dr. Cihat Göktepe'nin de aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan daha önce adliyeye sevk edilen 31 kişiden 26'sı tutuklanmış, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 2 şüphelide sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber