Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 18:18 Yorum: 0

Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali

Festival kapsamında baklava ve lahmacun yeme yarışmaları yapılacak

Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenecek "Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" 18-21 Eylül'de yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Festival Parkı'nda başlayacak etkinlikte, Romanya, Endonezya, Gürcistan, KKTC, Rusya, Lefkoşa, Makedonya, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek halk dansları toplulukları gösteri sunacak.

Festivale katılacak kurum ve kuruluşlar stantlarda ürünlerinin yanı sıra yöresel yiyecekler ve el sanatları ürünlerinin de tanıtımını ve satışını yapabilecek.

Sanatçı Emel Sayın'ın konseriyle devam edecek olan festivalin 2. gününde, Yeşil Altın Antep Fıstığı Çalıştayı'nın açılışı yapılacak ayrıca Kabuktan Sanata-Nilayan Sanatı sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Masal Parkı'nda Çocuk Oyunları Şenliği, Sokak Basketbol Turnuvası, Gaziantep'in yöresel yemeklerinden olan Pirpirim Aşı ve Nişe Helvası yarışması düzenlenecek. Akşam ise sanatçı Orhan Hakalmaz konser verecek.

"Baklava Yeme Yarışması"nın da yapılacağı etkinliğin 3. gününde ise şeflerle söyleşi, Gaziantep Oryantring Günleri, Sokak Basketbol Turnuvası ve Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışması düzenlenecek.

"Lahmacun Yeme Yarışması"nın da yapılacağı ve dereceye girenlere ödüllerin verileceği festival, sanatçı Mustafa Ceceli’nin konseriyle sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber