Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 26 Kasım 2015 - 22:14 Yorum: 0

Uluslararası Araştırmacılara 2 Bin 500 TL Burs

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Araştırma Bursları ile uluslararası araştırmalara imza atacak bursiyerlerini bekliyor.

Uluslararası Araştırmacılara 2 Bin 500 TL Burs

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Araştırma Bursları ile uluslararası araştırmalara imza atacak bursiyerlerini bekliyor. Türk Akademisyenler ile uluslararası araştırmacıları ortak çalışmaya teşvik eden YTB, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında araştırmalar yapacak uluslararası araştırmacılara, 2 bin 500 TL burs imkanı sağlıyor.

YTB geliştirdiği Araştırma Burs Programı kapsamında doktora diplomasına sahip olanlar ile doktora düzeyinde eğitim gören ve tez aşamasında olan araştırmacılara burs imkanı sağlıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı dışında bir vatandaşlığa sahip olanların yararlanabildiği burs programıyla, Türk akademisyenler ile uluslararası akademisyenlerin ortak çalışmalar yapması teşvik ediliyor.

Yıl boyunca başvuru şansı

Araştırma burslarından yararlanmak isteyen uluslararası araştırmacıların öncelikle Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında araştırma yapmaya karar vermiş olmaları gerekiyor. Araştırma konusunu belirleyen adayların Türkiye’de araştırma yapmak üzere Türk üniversitelerinden bir tanesinden kabul alması gerekiyor. En az 3, en fazla 12 ay süreli olarak verilecek Araştırma Bursları’na Türkiye Bursları’nın internet sayfasından yıl boyunca başvuru yapılabiliyor. Araştırma Burs Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan bursiyerlere aylık 2 bin 500 TL burs veriliyor.

Bilimsel etkinliklere destek

Araştırma Burs Programı sayesinde Türk üniversitelerinin uluslararası alanda adını duyurmasını hedefleyen YTB, Türk akademisyenlerle diğer ülke uyruklu araştırmacıların iletişiminin gelişmesine katkı sunacak. Öte yandan Türkiye’deki araştırmasını başarılı bir şekilde tamamlayan araştırmacılara YTB’nin bir başka desteği daha olacak. Başarılı bursiyerlerin bilimsel etkinliklere katılması için YTB tarafından ek yardımlar sağlanacak.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber